Nea Radio

Åpner popup-butikk med lokalmat

Tirsdag klokken 12 åpner butikken. Her er Ingulf Galåen fra Galåvolden Gård sammen med styreleder i Rørosmat'n, Fridrik Sigurdsson, og Tove Gløtheim Ryttervoll fra Kalsa Gårdsbakeri. Foto: Marit Langseth

I sommer blir salg av lokal mat og drikke fra Røros-traktene i Reiselivets hus på Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.07.2018 kl 16:56

– Vi synes det er for «gæli» at lokalene her skal stå tomme midt i turistsesongen, derfor drar vi i gang et opplegg her nå, forteller Ingulf Galåen fra Galåvolden gård.

Tirsdag klokken 12 åpner dørene i Reiselivets hus. Da har det nemlig dukket opp en popup-butikk der, hvor man kan kjøpe mat og drikke fra Galåvolden Gård, Moseng Gård, Kalsa Gårdsbakeri, Stensaas Reinsdyrslakteri, Fjellurt, Dyrk Mølle og Eggen Gardsysteri.

– Alle har vi flere varer enn bestselgerne som finnes hos vanlige dagligvarebutikker, så her blir det et mye bredere utvalg, og det blir et supplement til utvalget som finnes i vanlige butikker, sier Galåen.

Produsentene selv bak disken

Bak disken er produsentene selv som vil stå.

– Vi skal dele på det sammen med noen av aksjonærene i det nye selskapet Rørosmat'n. Så det er et rent dugnadsopplegg nå i sommer, forteller Galåen.

Til høsten vil lokalet bli brukt til det nye lokalmatkonseptet Rørosmat'n, som Niklas Sandbakken skal lede.

– Når det ble slik at Rørosmat'n ikke kommer i gang før til høsten, så fant noen av oss, som er med i det nye selskapet, ut at vi skulle ordne litt dugnadsopplegg nå i sommer.

Varierende servering

I tillegg til salg av ulike lokale mat- og drikkevarer, vil det også bli servering av mat, slik at man kan sette seg ned inne i lokalet.

– Det blir et helt enkelt opplegg med kaffe og lemse og lignende til vanlig, og når de ulike produsentene er her, så vil de servere noe fra sine produkter, sier Galåen og fortsetter:

– Så det kan være at det blir servert reinsdyrburger en dag, at Dyrk Mølle serverer byggrynssalat når de er her og vi vil stå her med kuleis en dag. Så det vil være et litt varierende tilbud fra dag til dag.

Butikken vil ha åpent mandag til fredag fra klokken 10-17, og lørdager fra 10-15, helt frem til 11. august.

Hør intervjuet med Ingulf Galåen her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...