Nea Radio

Åpner mathall i miniatyr

AUK leverer mat fra regionen

Flytter inn: Torsdag åpner AUK på Torgkvartalet. Fra venstre: Solvor Reinsberg fra Eidum Gårdsbakeri, Kristian Helgesen fra Langøra Kaffebrenneri, Gry Fornes og Eirik Yven fra Fornes Honning og Renate Aune fra Langøra Kaffebrenneri. Foto: Anne Gundersen

Torsdag åpner AUK i Torgkvartalet på Stjørdal, det sørger en rekke av Stjørdalsregionens lokale matprodusenter for.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

AUK er et helt nytt mattilbud i Torgkvartalet på Stjørdal og i morgen torsdag, åpnes dørene for det som er et samarbeid mellom lokale matprodusenter i regionen.

– Klokka 11.00 kommer ordfører Ivar Vigdenes og klipper snor, sier en begeistret Solvor Reinsberg, innehaver av Eidum Gårdsbakeri. Hun forklarer videre at AUK er et samarbeid med Torgkvartalet og produsentene.

– I tillegg til å la oss være her, har kjøpesenteret også kjøpt inn denne gamle varebilen, som faktisk blir Stjørdals minste kafé, ler hun.

Mathall

AUK blir nærmest en mathall i miniatyr.

– Her får du tilgang på det meste av det som produseres lokalt, sier Solvor og lover at hyllene vil bugne av godsaker.

– Fersk melk, honning, kjøtt og kaffe, er blant det du vil finne her. Gry Fornes fra Fornes Honning, mener at det faktum at det er eiere og produsenter selv som skal jobbe i butikken, vil være med på å gjøre stedet en suksess.

– Ta for eksempel dette med prising. Vi som jobber med dette vet hvor vi kan legge oss og derfor vil vi holde oss realistiske når det gjelder priser. I tillegg kommer stoltheten vi har over det vi driver med og dette vil nok reflekteres i både presentasjon og drift.

Støtt opp

Solvor Reinsberg understreker at man ikke først og fremst skal handle hos AUK for å støtte opp om produsentene. Likevel er det viktig.

– Vi hører ofte at det er stas det vi driver med og at det er så koselig at det drives utsalg og produksjon på gårdene. Likevel kan besøket utebli. Vi vil jo fortsatt at kundene skal komme til gårdsutsalgene, men nå vil det bli lettere for folk flest å handle fra oss. Og det at man faktisk gjør det, betyr at vi kan fortsette å drive, sier hun. Så da er det bare å glede seg til å ta handelen i Stjørdals egen mathall i miniatyr.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...