Annonse
Nea Radio

Ålen Skisenter:

Åpner i helga

KLART TIL HELGA: Kunstsnø i store mengder ligger ligger klar til å bli planert utover. Foto: Per Magne Moan

Men store deler av anlegget har ennå alt for lite snø til å åpne.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.01.2021 kl 09:38

Annonse

Lite snø, småtrøbbel med snøproduksjonsanlegget og en forholdsvis varm vinter så langt, har gjort at Ålen Skisenter ennå ikke har åpnet for sesongen.

Men med det nye året kom også kulda, noe som har muliggjort produksjon av kunstsnø i deler av anlegget. Dermed kan heisen starte lørdag.

Barnebakken

Daglig leder Håvar Sørdal sier at det er bare deler av bakken som åpnes nå.

– Vi skulle gjerne ha startet sesongen for lenge siden. Vi har vel aldri hatt så sen sesongstart noen gang, sier han og legger til at det er barneheisen og bakkene i nedre del av anlegget som åpnes lørdag.

Han håper å åpne enda flere deler av anlegget neste helg.

– Da satser vi på at terrengparken er ferdig og åpner storheisen da, men i resten av anlegget, som utgjør 75 prosent av det vi tilbyr, der har vi rett og slett for lite snø ennå, sier han og utdyper at det er et stort snøfall som må til.

Koronasesongen

Som så mange andre idretts og sportsanlegg, måtte skisenteret i Ålen også stenge da pandemien feide innover landet i mars i fjor. Dette gjorde at man også mistet årets viktigste uke - påska. som vanligvis står for 60 prosent av omsetninga til anlegget.

Sørdal er heller ikke videre imponert over de offentlige midlene som "drysset" over selskapet etter at sesongen var spolert, og som skulle dekke opp deler av tapet.

– Jeg tror vi fikk 39.000 kroner fra kompensasjonsfondet, så det hjalp skikkelig godt da vi tapte 600.000 kroner, sier han med dårlig skjult ironi i stemmen.

Også denne sesongen gikk jula tapt. Nå håper Sørdal og hans kolleger i Ålen skisenter at resten av vinteren vil bli av det bedre slaget.

Hør intervju her:

Nøkkelord

Annonse