Nea Radio

Liten pågang:

Åpner for testing i Værnesregionen

Forberedt: Bor du i Værnesregionen kan du nå koronatestes om du har luftveissymptomer. På bildet: Kommuneoverlege i Stjørdal, Leif Edvard Muruvik Vonen. Foto: Anne Gundersen/Arkiv

Dersom du har luftveissymptomer får du nå enkelt testet deg for koronavirus i Værnesregionen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Smittevernsleder i Værnesregionen og kommuneoverlege i Stjørdal, Leif Edvard Muruvik Vonen, sier at de har liten pågang fra folk som ønsker å få testet seg for koronaviruset, på tross av at kommunene i Værnesregionen nå har åpnet for testing ved luftveissymptomer.

– I Stjørdal har vi tatt mellom syv og femten tester hver dag den siste tiden og i de andre kommunene noen færre. Han forteller at det har tatt seg opp noe de siste dagene.

– Dette antar vi skyldes at vi nå har signalisert at vi ønsker å teste flest mulig med symptomer.

Saken fortsetter under lydfila:

Lave smittetall

I Tydal har ingen så langt testet positivt for viruset, i Stjørdal er tallet åtte, Meråker har registret en smittet og i Selbu har seks personer testet positivt.

– Det er lave tall og det håper vi fortsetter. En person testet positivt i Stjørdal i forrige uke, og da var det fire uker siden vi fikk positivt resultat på en test, sier Vonen. I Værnesregionen oppfordrer man ikke symptomfrie til å teste seg.

– Vi følger de nasjonale retningslinjene. En eventuell massetesting av befolkningen kommer på et senere tidspunkt.

Pollenuro

Det er høysesong for pollenallergi og enkelte kan bli bekymret for om det kanskje er koronaviruset som gjør seg gjeldende.

– Dersom man kjenner sin egen allergi godt, så vet man at det er dette det er snakk om. Men om man har feber eller andre atypiske symptomer, så oppfordrer vi folk til å teste seg.

Antistoffer

Vonen sier at det jobbes med å utvikle et godt testsystem for antistoffer.

– På den måten vil man kunne finne ut om man har hatt viruset uten å være klar over det. Dersom man har antistoffer, så er sjansene for at man er immun også tilstede, selv om dette fremdeles er noe usikkert. Han kan ikke si sikkert når denne formen for testing blir allment tilgjengelig.

– Men det jobbes på spreng og jeg skal faktisk ha et møte med St. Olavs Hospital i dag der de forhåpentligvis kan si mer om når dette kan bli aktuelt.

Bor du i Stjørdal kommune, finnes et eget telefonnummer på kommunens hjemmesider hvor du kan ringe for å avtale testing. Dersom du blir syk utenom åpningstider, er det legevakta som gjelder. I Selbu, Tydal og Meråker kontakter du fastlegen for å avtale testing.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...