Nea Radio

Åpent brev til alle skoler og skoleeiere

Hans Lieng er leder i Utdanningsforbundet i Sør-Trøndelag Foto: Utdanningsforbundet

- Arbeidet med å fornye læreplanene i Kunnskapsløftet er i gang. Myndighetene og organisasjonene fra arbeidsgiver- og arbeidstakersiden er enige om at fagfornyelsen er avhengig av gode innspill fra de som jobber i skolen, skriver Utdanningsforbundet i Sør-Trøndelag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Åpent brev til alle skoler og skoleeiere

Arbeidet med å fornye læreplanene i Kunnskapsløftet er i gang. Formålet er blant annet å gi læreplanene et mer relevant innhold, tydeligere prioriteringer og bedre sammenheng mellom fagene. Myndighetene og organisasjonene fra arbeidsgiver- og arbeidstakersiden er enige om at fagfornyelsen er avhengig av gode innspill fra de som jobber i skolen.

Vi skriver nå til dere for å minne om det viktige ansvaret dere som skoleeiere og skoler er gitt i denne sammenhengen. Skoleeier er helt sentral i arbeidet med å forankre fagfornyelsen. Dessverre har ikke denne prosessen kommet langt nok flere steder.

Elever, foreldre og lærere skal involveres og gis rom til å komme med sine innspill til hvordan innholdet i fremtidens skole skal være. Dette krever at dere setter av tid og ressurser.
Utdanningsforbundet har skolert våre tillitsvalgte i grunnlaget for fagfornyelsen.

De siste års offentlige dokumenter om utdanning peker ut en ny kurs for utdanningssektoren. Myndighetene signaliserer et skifte for norsk utdanningspolitikk, mer i retning av samarbeid og involvering enn styring og implementering. Vi håper dette budskapet er godt kjent for deg som skoleeier eller rektor.

Et sterkt lokalt partssamarbeid rundt fagfornyelsen er viktig. Derfor er det viktig at våre tillitsvalgte får permisjon for å delta på våre kurs. Dette er forankret i Hovedavtalens formål om å bidra til en positiv utvikling av kvalitativt gode tjenester i kommuner og fylkeskommuner. Vår skolering utvikler profesjonsbevisste tillitsvalgte som kan bidra som ressurspersoner i arbeidet med å fornye læreplanene. Vi håper partene lokalt nå tar initiativ til snarlige drøftinger som skaper rammer for gode og involverende prosesser.

Utdanningsforbundet har allerede utarbeidet ferdige presentasjoner og opplegg for debatt og diskusjon om fremtidens skole basert på de endringene som nå skjer. Vi inviterer nå til kunnskapsdeling og samarbeid.

Stortinget vedtok i behandlingen av Stortingsmelding 28 at lærerprofesjonens faglige skjønn skal legges til grunn for valg av metoder og virkemidler som tas i bruk i undervisningen. Stortinget har også lagt opp til et bredt lokalt arbeid knyttet til fornyelsen av Kunnskapsløftet. Det er vårt felles ansvar å sikre at dette nå faktisk skjer i hver kommune og på hver skole.

Med vennlig hilsen

Trond Lieng
leder Utdanningsforbundet Sør-Trøndelag

Trond Preben Pettersen Uthus
fylkesstyremedlem Utdanningsforbundet Sør-Trøndelag

Trond Preben Pettersen Uthus er medlem av fylkesstyret i Utdanningsforbundet i Sør-Trøndelag. Foto: Utdanningsforbundet

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...