Nea Radio

AP sier nei til vindkraft i Holtålen

Ordførerkandidat Holtålen AP, Dag Knudsen Foto: Per Magne Moan

- En må ikke ødelegge sårbar natur med å tvinge gjennom noe lokalbefolkningen er imot. Derfor må lokal vetorett innføres for kommunene, skriver Dag Knudsen, ordførerkandidat for Holtålen AP.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

NVE har lagt ut «nasjonal ramme for vindkraft på land» ute på høring. Den er svært omfattende, og i Trøndelag er store områder foreslått inn i planen, utover det som allerede er bygd eller vedtatt.

Holtålen kommune er en del av foreslått vindkraftområde «indre Sør-Trøndelag» og et område nord i kommunen, grenseområdene mot Midtre Gauldal og Selbu er med i forslaget. I område ved Bringen med omland, er det verdifulle natur og friluftsområder, og et vindkraftverk som etableres her vil medføre et svært høyt konfliktnivå.

Foruten lokalt næringsliv som beite og turisme, er foreslått vindkraftområde også viktige næringsarealer for den sørsamiske reindrifta. Dette er også områder som benyttes til jakt, fiske og tradisjonelt friluftsliv.

Vindkraftutbygging skaper stor splid mange steder i landet. Fortvilte innbyggere erfarer at deres naturområder ofres, og motstanden øker etter hvert som vindkraftverkene ferdigstilles.
En må ikke ødelegge sårbar natur med å tvinge gjennom noe lokalbefolkningen er imot. Derfor må lokal vetorett innføres for kommunene.

Men det er flere områder i Trøndelag hvor vindparkene nå er etablert med lite motstand, bla i Roan og Selbu.
Det «grønne skiftet» krever mere fornybar energi. Derfor er det viktig at NVE har en plan for hvilke områder hvor det er mulig å bygge vindkraft, med lavt konfliktnivå.

Holtålen AP er av den oppfatning at havvind er det vi bør basere energiforsyningen vår på i framtida, foruten solenergi, oppgradering av vannkraftverk og generell energieffektivisering.

Derfor sier Holtålen AP nei til å etablere vindkraft i Holtålen.

Ps. Trøndelag fylkeskommune har også vedtatt å gi et negativ høringssvar til planen, hvor de peker på en for høy samlet belastning for Trøndelag.

Med hilsen
Dag Knudsen
ordførerkandidat for Holtålen AP

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...