Nea Radio

Anna spiller Eva

EVA: Anne (10) fra Vingelen skal spille Eva i konsertversjonen av An-Magritt. Foto: An-Magritt-prosjektet

Ti år gamle Anna Ryen skal spille jenta Eva i konsertversjonen av musikalen An-Magritt som settes opp i Bergstaden Ziir i oktober.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.08.2019 kl 09:06

Så er det avgjort: Det er den ti år gamle Anna Ryen skal spille jenta Eva i konsertversjonen av musikalen An-Magritt som settes opp i Bergstaden Ziir i oktober.

Det er klart etter en audition der seks dyktige og håpefulle jenter mellom ni og tolv år møtte Anne Kleivset, som har konsertregien på oppsetninga og også hovedansvaret for audition.

Valget falt til slutt på ti år gamle Anna Ryen fra Vingelen i Tolga kommune og med Elise S. Tollan, også hun fra Tolga, som såkalt understudy. Anne Kleivset var mektig imponert over nivået på alle sangerne og ikke minst motet som kreves for å stille opp på en slik audition.

An-Magritt

I rollen som An-Magritt møter vi Karianna Sommerro. Hun får følge av Røros sin egen Snorre Ryen Tøndel i rollen som Johannes Konstknekt, og de øvrige rollene bekles av fremragende musikere og formidlere, både lokale og tilreisende.

Konsertforestillinga er et samarbeid mellom Henning Sommerro, Nils Graftås, Bergstadkoret, Falkberget-Ringen og Litteraturfest Røros.

Nattens brød

Bygd over Johan Falkbergets firebindsverk Nattens brød, ble musikkspillet An-Magritt til. Komponert av Henning Sommerro og skrevet av Edvard Normann Rønning.
Premieren var på Trøndelag teater i 1988, og stykket har seinere blitt satt opp i 2004 (Trøndelag teater) og 2007 (Det Norske Teater).

Komponisten ble nominert til Nordisk Råds musikkpris i 2008.

Etter Sommerros initiativ, settes konsertforestillinga endelig opp i Røros kirke. Det skjer søndag 6. oktober, som ei markering av Johan Falkberget 140 år og som avslutning på Artut med jubileum 2019.

Elise S Tollan er valgt ut til såkalt understudy for Anne i Eva-rollen. Også Elise er fra Tolga kommune. Foto: An-Magritt-prosjektet

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...