Nea Radio

Holtålen:

Anmelder viltpåkjørsel

Illustrasjonsfoto

Sjåfør unnlot å varsle etter påkjørsel av rådyr i Haltdalen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.01.2021 kl 16:57

– Det er ikke uvanlig at hjortevilt blir påkjørt der det ikke blir varslet om påkjørselen, dette gjelder særlig rådyr som er det minste hjortedyret vårt. Spesielt ille er det når dyr blir skadet og etterlatt, sier naturforvalter Hans Iver Kojedal.

Alltid varsle

Han sier videre at i enkelte tilfeller vurderer også sjåføren at dyret er uskadd i og med at det løp til skogs etter påkjørselen.

– Dessverre er dette ofte en stygg feilvurdering. Hvordan dyret har det etter at det er påkjørt er det opp til kommunenes fallviltmannskaper å avgjøre, da dette krever kompetanse og erfaring. Derfor skal alle påkjørsler varsles politi eller kommunen, sier han.

Dette skjedde ikke etter en påkjørsel torsdag kveld.

Et rådyr ble påkjørt og etterlatt skadet og hjelpesløst i vegbanen på fylkesvei 30 i Haltdalen.

Fallviltgruppa ble oppringt av en sjåfør i 23-tida torsdag kveld. Vedkommende var på vei nordover nedover dalen og ved Drøylia oppdaget han et rådyr som lå midt på veien. Dyret levde, men var lam i bakparten.

Fallviltgruppa rykket ut og avlivet dyret på stedet like etter.

Anmeldes

På veien var det tydelige rester etter et sammenstøt med et kjøretøy, ved at det lå sorte biter fra karosseriplast på veibanen.

– Påkjørselen må ha hendt like før tipser passerte, sier Kojedal. Han mener det var veldig bra han ringte.

– Det er en fersk bilsjåfør som gjorde alt riktig, en honnør til han, sier naturforvalteren.

Saken anmeldes for brudd på plikt om varsling og dyrevelferd.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...