Nea Radio

Nea Radio

Anmelder kringkastingssjefen for innføringen av DAB

Sigmund Hov Moen anmelder kringkastingessjefen. Foto: Collage

Sigmund Hov Moen, opprinnelig fra Ålen, stevner Thor Gjermund Eriksen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.09.2017 kl 00:12

Følgende anmeldelse ble innlevert ved Grønnland Politistasjon onsdag 20. sepember:

ANMELDELSE

Undertegnede anmelder prosjektgruppen som står for innføringen av Digital Audio Broadcasting, (populært kalt DAB-radio) i Norge, ved kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, for maktmisbruk. Jeg vil spesielt nevne følgende graverende forhold:

– Mangel på innsikt i den rolle radioen spiller for folk flest. På tur i skog og fjell er det ikke lydkvalitet og high-fidelity egenskaper det gjelder. Det viktigste er dekning.

– Oppfordring til massiv miljøkriminalitet. Haugen av fullt brukbare radioapparater som må skrotes, eller som noen gruppa muligens trøster seg med, skal sendes til den mindre utvikla del av verden (?) passer på ingen måte med den miljøprofil som vi liker å tro at folk forbinder med Norge.

– Mangel på respekt for en veletablert og gjennom lang tid velfungerende, nasjonal kommunikasjonskanal som har forbundet nordmenn uavhengig av stand og stilling siden 1933.

– Mangel på teknologisk innsikt og fremsynthet. Norge er et av svært få land som satser massivt på DAB-teknologien. De fleste eksperter mener at radio i fremtida vil bli basert på internett-teknologi.

– Knefall for merkantile interesser. Samtlige av landets radioforhandlere gnir seg i hendene. (Det er dog ikke ennå noe som tyder på at prosjektgruppa eller deler av denne er inne på eiersida hos elektrovarehusene).

– Demonstrasjon av en maktarroganse som savner sidestykke på våre breddegrader og som ikke kler bildet av et gjennom-demokratisk samfunn som vi liker å vise frem. De svært mange som er og i lang tid har vært skeptisk til DAB-prosjektet er ikke blitt hørt. Den vanligvis svært demokratiske institusjonen NRK har i denne sammenhengen blitt forvandlet til en arrogant koloss uten noen som helst evne til å lytte på andre argumenter enn sine egne. Institusjonen har brukt hele sin påvirkningskraft til å overbevise DAB-tvilere.

– Mangel på respekt for de 10-15% av befolkningen som har rundet 70 år og som kanskje ikke er så teknohyppe som sine 50-60 år yngre landsmenn.

– Fordi de fleste bilradioer i landet ikke kan motta DAB-signaler vil mange finne det rimeligst å lytte til radio via smarttelefonen. Dermed vil det kreve mer oppmerksomhet å skifte mellom radiokanalene. Det vil igjen kunne føre til at føreren vil bli mindre oppmerksom på det som
skjer på i trafikken.

Saken fortsetter under bildet

Kringkastingssjef i NRK, Thor Gjermund Eriksen. Foto: Andreas Reitan

Ler av anmeldelsen

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen ler av det det hele og sier til Dagbladet at det vil bli mange på tiltalebenken og folksomt i fengselet om anmeldelsen fører til domfellelse og fengselsstraff.

Hør i intervjuet hva Sigmund mener om overgangen til DAB.

Sigmund ble intervjuet av Arvid Bårdstu under nattradioen fredag kveld.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...