Nea Radio

28.mai:

Amnesty International feirer 60 år!

Amnesty International avdeling Stjørdal markerer Amnestys 60-års jubileum. Hjertene kan du se mellom båthavna og Molovika. Foto: Inga Petrine Grøtte

Amnestys avdeling på Stjørdal markerer 60-årsfeiringen på en original måte for å belyse organisasjonens viktige saker.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Amnestys avdeling på Stjørdal markerer 60-årsdagen med blant annet å lage gule plasthjerter med budskap som fokuserer på Amnestys hjertesaker innen menneskerettigheter. På hjertene står det skrevet viktige budskap som "Rett til liv," "Mot tortur", "Rett til å søke asyl"og "Ytringsfrihet", for å nevne noen.

Ellinor Jørum Wisniewski kan fortelle at de hadde håpet å få henge hjertene i trærne i gågata, men fikk dessverre nei av Stjørdal kommune. Så i stedet vil hjertene bli å finne på et hagegjerde på en privat eiendom mellom båthavna og Molovika.

Kan endre verden

Nye retningslinjer for oljefondet har vært en viktig sak i Norge og et brev angående dette er sendt til Stortinget. En aktsomhetslov for næringslivet er også laget slik at underselskap som blir benyttet av norske selskap blir gjort oppmerksomme på menneskerettighetene. Det er viktig at de som investerer utenlands følger menneskerettighetene, sier Anne Ragnhild Vikan. Amnesty følger nøye med på land som Kina, Saudi Arabia, Iran, Irak og USA.

Nye medlemmer ønskes

Gruppa, som ble startet av elever og lærere ved Ole Vig videregående skole i 1983, består nå av rundt 10 aktive medlemmer. Amnesty Stjørdal ønsker nye medlemmer velkommen!

DU kan gjøre en forskjell

Amnesty baserer seg på ideen om at du - uansett hvem du er - kan gjøre en forskjell. Når vi er mange som står sammen, kan vi endre verden!

Hør intervjuet med Amnesty avdeling Stjørdal her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...