Nea Radio

Katter døde av antatt forgiftning:

– Alvorlig dersom dette er med overlegg

Forgiftet? I Røros er to katter fra samme husstand antatt døde av forgiftning. Foto: Stian Elverum/Illustrasjonsbilde

Politiet oppfordrer publikum til å komme med tips i saken.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Politiet har mottatt anmeldelse fra en katteeier som mener at hans to katter er forgiftet.

– Den ene katten døde i april og den andre i slutten av mai, sier seksjonsleder ved Røros og Holtålen lensmannskontor, Øyvind Unsgård.

I følge eier hadde begge symptomer på forgiftning både før og etter at de døde.

– Den ene katten hadde tilsyn av veterinær, men livet sto ikke til å redde.

Politiet har ikke hatt tilgang på kattene og dyrene er heller ikke obdusert.

Ber om tips

Den antatte forgiftningen skjedde i boligfeltet Stormoen på Røros.

– Vi vet at katter kan få i seg gift ved at de har spist noe de ikke tåler. Det kan også ligge ute rotte- og musegift, men dette er strengt regulert, forklarer Unsgård.

Dersom noen kjenner til at det er lagt ut gift for skadedyr som andre dyr har kunnet få tak i, så vil politiet gjerne ha opplysninger om dette.

– Kanskje det rett og slett dreier seg om at noen trenger veiledning i bruk av gift, sier seksjonslederen.

Alvorlig

Dersom det viser seg at noen har forgiftet kattene med overlegg, er dette svært alvorlig, sier Unsgård.

– Selv om slike forhold i første omgang straffes med bøter, så vil vi slå hardt ned dersom dette skulle være tilfelle. Men det vi er mest opptatt av nå er å sørge for at det ikke skjer igjen, uansett hva som er årsaken.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...