Nea Radio
Annonse: Leiebilguiden.no

Alt du må vite om leiebil i USA

Alt du trenger å vite om å leie bil i USA. Foto: Istockphoto

Du har kanskje begynt å planlegge en tur til USA og tenker på å leie en bil. Ofte er distansene store mellom amerikanske byer eller mellom bydeler og derfor er en leiebil nesten en nødvendighet når du skal på ferie i USA.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Mange amerikanske storbyer har i tillegg dårlig offentlig transport, og bilen er derfor den beste løsningen. Vi forteller deg alt du trenger å vite om leiebil i USA for en vellykket roadtrip i Amerika!

Roadtrip med leiebil i USA

Roadtrip er en kjent betegnelse for ferieturer som krever mye bilkjøring. USA er et veldig stort land, og ofte ønsker man å få med seg mest mulig. Derfor er det vanlig for både turister og amerikanere å planlegge en roadtrip gjennom flere amerikanske stater. Mange velger å kjøre fra østkysten til vestkysten, eller omvendt. En slik tur krever over 40 timers kjøring, men her gjelder det å nyte turen og stoppe underveis.

Route 66

Den verdenskjente Route 66 eller "The Mother Road" går fra Chicago til Los Angeles. Hele turen tar 40 timers kjøring. Denne ikoniske veien er blitt udødeliggjort i amerikansk popkultur. Grunnen til at Route 66 er kjent er at den forkorter kjøreturen fra Chicago til California, og man unngår hovedveien. Det betyr at ved å kjøre Route 66 unngår du kjedelige motorveier, og kan heller nyte variert amerikansk natur og landskap.

Hvem kan leie leiebil i USA

For å kunne leie en bil i USA må du minst være 25 år gammel. Personer over 20 år kan også leie bil mot et tillegg. For deg som er 18 år er det få selskaper som du kan benytte, men det er ikke umulig. Alle som skal kjøre under turen må medbringe førerbevis, samt vise pass og registrere et kredittkort.

Husk også å registrere alle sjåfører som skal kjøre under turen, ellers gjelder ikke forsikringen. Les også nøye om regler rundt bensin ettersom disse varierer fra selskap til selskap. Enkle selskap har en tank med bensin inkludert i prisen, mens andre ikke har det.

Forsikringer

De nødvendige forsikringer pleier å være inkludert når du leier bil via en norsk nettside. Leier du derimot direkte i USA vil det ofte være dyrere når du skal betale for forsikringene. Dessuten bør du bruke tid for å gjøre deg kjent med hvilke forsikringer du trenger. Derfor vil det være smidigere å ordne dette på forhånd, så du ikke blir overveldet av informasjon med en gang du kommer frem.

Leie bil på forhånd

Vi anbefaler at du leier bil i forkant av turen. Møter du opp i USA uten å ha sikret deg bilen vil du være nødt til å betale en del avgifter og forsikringer som ikke er inkludert. Ved å bestille via en norsk side er alle skatter og avgifter inkludert i prisen, og du vet hva du betaler for. De store leiebilfirmaene bruker å ha de mest konkurransedyktige prisene, så en titt der vil spare deg for store summer. Du kan også sjekke priser hos Leiebilguiden - leiebil USA

Bilmodeller

Hvis du skal sitte mange timer i bilen anbefaler vi at du ser etter en romslig bil. Amerikanske veier og parkeringsplasser er betydelig større enn de europeiske, så du trenger ikke å bekymre deg over å parkere en stor bil. Store biler som SUV-er og stasjonsvogner er å anbefale. De tilbyr stor grad av komfort og du har alltid god plass til bagasje og andre ting du ønsker å ha i kupeen.

Nødvendig utstyr

Sjekk også en bil med GPS når du kjører i et fremmed land. Det vil ofte spare deg for hodebry skulle du plutselig kjøre feil, eller er usikker på om hvor du kan finne en bensinstasjon eller et spisested. Klimaanlegg er også å anbefale ettersom været kan variere mye fra stat til stat, og derfor vil du oppleve større komfort hvis du kan justere temperaturen i bilen hele tiden.

Bompenger

Mange amerikanske veier bruker bompenger, som heter "tolls" på engelsk. Spesielt i det nordøstre USA vil du ofte se dette. Det er blitt vanlig å bruke et automatisk betalingssystem tilsvarende Autopass. De fleste leiebiler har allerede en slik løsning tilgjengelig.

Å kjøre leiebil i USA

Mange bekymrer seg over de store amerikanske motorveiene, men kjørereglene i USA er enkle å forstå for nordmenn flest. Fartsgrensene kan variere litt fra stat til stat, men de er alltid godt synlig via skiltene. I et lyskryss er det lov å svinge til høyre ved rødt lys, så lenge trafikken tillater det. Dette er imidlertid forbudt dersom det står et skilt med “No right turn”.

I USA er det ikke lov å parkere hvor kantsteinen er malt rød, eller foran en brannhydrant. Da vil bilen bli tauet bort umiddelbart. Dersom kantsteinen er malt gul, kan du stoppe en liten stund for av- og påstigning av passasjerer, men du kan heller ikke parkere.

Nøkkelord