Nea Radio

Pressekonferanse Stjørdal:

Dette ble opplyst

Foto: Stjørdal Kommune

Det ble holdt pressekonferanse fra kommunestyresalen på Stjørdal, hvor ledere for oppvekst, omsorg, kommuneoverlege og kommunedirektør var med på teams.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 06.11.2020 kl 19:46

Ordfører Ivar Vigdenes vil ha med alle innbyggerne i Stjørdal kommune på en 10 dagers dugnad fram til 15. november.

- Status i kommunen pr nå. 18 personer har testet positivt for covid-19. 400 personer er satt i karantene. Av de 18 personene som har testet positivt, har tre vært på sykehus hvorav to fremdeles er på sykehus, sier Ivar Vigdenes i åpningstalen.

Den ni dager dugnaden som innbyggerne i Stjørdal ble, inviterte til på onsdag utvides i både tid og omfang.

Følgende tiltak gjøres:

- Vi tar hjemmekontor om jobben tillater det.

- Vi går ikke på besøk til hverandre, og unngår i størst mulig grad kontakt utover egen husstand.

- Vi unngår kollektivtrafikk og bruker munnbind dersom vi likevel må ta det og enmetersregelen ikke kan ivaretas.

- Vi oppfordrer alle innbyggere til å lage liste over alle de har møtt siden 30. oktober, og fortsetter med dette fremover.

- Når du blir kontaktet av smittevernkontoret, vær føre var og ta kontakt med dem du har møtt, så de kan gjøres bevisst på dette.

- Alle kultur og sportsarrangement for barn og voksne innstilles.

- Det vi gjør nå, er nærmest alt vi kan gjøre av tiltak før vi er på lokale forskriftsvedtak, påbud og forbud, sier Vigdenes.

Kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen opplyser.

- 328 personer som har blitt teste i Stjørdal kommune, har testet negativt, sier kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen.

Det jobbes med fullt fokus på smittesporing.

- To klasser på Ole Vig videregåendeskole er satt i karantene, sier Vonen.

- Alle skoler i Stjørdal skal opp på rødt smittevernsnivå fra og med mandag, sier Ann Kristin Geving, leder for etat oppvekst.

- Alle institusjoner blir steng for pårørende, forteller leder for etat omsorg Hans Fredrik Selvaag, som legger til at de skal gjøre alt de kan for at beboere skal ha det best mulig i den tiden som nå er over oss.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...