Nea Radio

Korona:

Alle internasjonale flyplasser og havner stenges for vanlig ferdsel

Stenges: Mandag morgen klokken 08.00 stenger alle flyplasser og havner i Norge. Bildet er tatt på Trondheim lufthavn Værnes ved en tidligere anledning. Foto: Andreas Reitan/Arkiv

Alle Norges internasjonale flyplasser og havner stenges for vanlig ferdsel mandag klokken 08.00.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2020 kl 09:59

Under en pressekonferanse lørdag ettermiddag ble det kjent at alle landets havner og flyplasser stenger mandag morgen klokken 08.00. Noen unntak finnes fra de nye og skjerpede restriksjonene.

- Fly med nordmenn skal kunne lande og fly og skip som kommer med varer vi trenger skal kunne lande og legge til kai. Men det blir en instruks der de som ikke skal være her, blir snudd og sendt tilbake.

– Dette er en ekstrem situasjon som krever ekstreme tiltak, sa statsminister Erna Solberg, som også oppfordret hyttefolket på det sterkeste om å dra hjem.

– Det vil by på en voldsom belastning på helsevesenet i små kommuner, dersom folk begynner å bli syke mens de er på hytta. Om dette rådet ikke følges, vil det være aktuelt å sette inn sivilforsvaret.

På spørsmål om hun trodde det kunne bli snakk om å innføre portforbud, svarte statsministeren avkreftende.

– Foreløpig er det ingen ting som tilsier at dette vil bli nødvendig.

Visste ingenting

Lufthavnsjef ved Trondheim Lufthavn Værnes, Marit Helene Stigen, sier til Nea Radio at hun ikke visste om innskjerpingen før hun selv så pressekonferansen.

– Vi vil utover kvelden jobbe med å kartlegge hva dette vil innebære mer konkret for våre reisende og kommer tilbake med mer informasjon, sier Stigen.

Solberg sier at regjeringen skal gjøre så godt de kan for å få alle nordmenn hjem.

– Men vi kan ikke garantere noe. Derfor må nordmenn som er i utlandet nå sette alt inn på å komme seg hjem, sa statsministeren.

Røros lufthavn åpen

Lufthavnsjef Gudbrand Rognes ved Røros Lufthavn sier at flyplassen på Røros vil holde åpent inntil annen info blir gitt. Han mener det blir upresist når media går ut og sier at lufthavner stenges fra mandag og viser til at nordmenn må kunne komme hjem. Han sier det ikke har kommet noen signaler på at fly med nordmenn ombord ikke skal få lande.

Det blir altså innført strenge restriksjoner for reisende inn og ut av Norge, men innenlands flytrafikk går fremdeles som normalt.

Røros lufthavn er i utgangspunktet en innenlands flyplass og har i dag trafikk til og fra Oslo.

Dødsfall nummer tre

Lørdag kveld ble det også kjent at koronaviruset har krevd sitt tredje liv i Norge. Totalt er nå 1052 personer smittet, og det ble bekreftet 56 nye tilfeller lørdag. 62 personer er smittet i Trøndelag.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...