Nea Radio

Peder Morset folkehøgskole:

Alle elever gis permisjon

Permitteres: Rektor Arild Moen og resten av ledelsen ved Peder Morset Folkehøgskole i Selbu har besluttet å permittere elevene fram til 24. mars. Foto: Marthe Belsvik Stavrum

Alle elever ved Peder Morset folkehøgskole permitteres til 24. mars. Skoleturen til Italia er avlyst.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2020 kl 10:24

Ledelsen ved Peder Morset folkehøgskole har i møte tirsdag 10. mars besluttet å gi permisjon til alle elever frem til 24.mars. Beslutningen ble foretatt i samråd med styre- og rådsleder. Beslutningen ble kunngjort for ansatte og elever på morgenen onsdag. Elevenes fravær vil bli betraktet som gyldig grunn og er godkjent av rektor.

Peder Morset folkehøgskole er en frilynt folkehøgskole som ligger på nordsiden av Selbusjøen. Skolen har 66 elevplasser og 37 ansatte. Skolen skiller seg fra andre folkehøgskoler ved at ca 40 av elevene har en eller annen form for utviklingshemming.

Skolen er en internatskole med en vesentlig andel elever som vurderes å befinne seg i en risikoutsatt gruppe ved eventuell smitte av Koronaviruset. Beslutningen ble foretatt på bakgrunn av høy usikkerhet for utviklingen de neste ukene. «Føre-var» prinsippet legges til grunn.

Ansatte på skolen vil møte på jobb som normalt i perioden, men med individuelle tilpasninger.

Skolen prioriterer på formiddagen i dag dialog med elevenes foresatte og har utarbeidet en transportplan for hjemreise til elevene. Skolen vil tilrettelegge etter beste evne med å få elevene hjem ved bruk av skolens egne kjøretøy og dermed minimere bruk av offentlige kommunikasjonsmidler. Dette foregår i samråd med elevenes foresatte.

Skolen har opprettet en stab som ivaretar elever som må/ønsker å bli på skolen i gitte periode. Dette vurderes for hver enkelt elev. For de aktuelle elever og øvrige ansatte gjelder skolens interne hygiene- og smitteforebyggende tiltak som ble utarbeidet 05.03.2020. Tiltakene er under fortløpende vurdering. Det vil ikke bli gjennomført undervisning, men tilrettelegges for en meningsfullt hverdag.

Skolen har mandag 09.03.2020 kl 14:30 avlyst den planlagte skoleturen til Italia i perioden 24.april – 1.mai. Skolen har opprettet en stab som jobber med et lokalt alternativ til skoletur.

Som et grunnprinsipp følger skolen anbefalinger fra FHI, myndigheter og kommunen. Grunnet skolens særpreg av risikoutsatte elever har skolens ledelse kommet frem til beslutningen basert på en helhetlig vurdering med hensyn til elevenes og ansattes helse og velferdstilstand.

Det bemerkes at ingen av skolens elever og ansatte har påvist smitte av Koronaviruset. Skolen håper å gjenoppta ordinær undervisning tirsdag 24.03.2020. Planlagt reisedag for elevene er satt til 23.03.2020.

Ledelsen ved Peder Morset folkehøgskole

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...