Nea Radio

Håndballsesongen i gang

Ålens 4. divisjonsdamer startet med seier

TRENINGER: Det lyser i Kiempen. Foto: Per Magne Moan

– Målet er å beholde plassen i divisjonen, sier trenerne.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.10.2019 kl 23:17

Håndballdamene fra Ålen cruiset lett gjennom fjorårets 5. divisjon og starten på årets sesong, en divisjon høyere, viser at det bor mer i laget.

På forhånd var det knyttet mye spenning til sesongpremieren borte mot Rapp2 i Rosenborghallen. Men etter en jevn 1. omgang, tok bortelaget over etter hvilen og vant til slutt med hele 11 mål.

Artikkelen fortsetter under bildet

AKTIVE TRENERE: Det terpes på detaljer. Foto: Per Magne Moan

Mats Sigvartsen og Anna Lian har, som i fjor, jobben som trenere for Ålen. Og de har med seg en meget godt sammensveiset gjeng med spillere fra både Ålen, Haltdalen, Brekken og Røros.

Høyere nivå

Sigvartsen sier han merker godt at det er snakk om en divisjon opp.

– Vi merker det både på oss, på spillerne og på motstanderne. Vi har spilt en kamp og før der var vi i Trondheim og så en kamp mellom to lag i 4. divisjon. Da så vi at det er høyere nivå enn i fjor, så vi får stå på enda mer enn vi gjorde da, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: Per Magne Moan

Laget har hatt en del utskiftninger på spillerfronten. Noen skal tilbringe det neste året i Kongens klær, mens nye har kommet til. Noen skader er det også innad i troppen.

Sigvartsen sier at det som i fjor, satses knallhart på forsvar, men at også tempo generelt har økt, ikke minst takket være noen lynkjappe nyankomne 16-åringer.

Forrige sesong var laget så og si uslåelige og ga fra seg poeng i kun en kamp. Likevel er trenerne nøkterne når de røper at at målet for vinteren er å holde seg i divisjonen.

Mange spillere

Troppen er på i alt 21 spillere og trener Anna Lien trekker fram samholdet som en viktig faktor for at man lykkes.

– Det var vanvittig artig i fjor, med god stemning både innad i gruppa og på tribunen, sier hun.

Mange vil vel si at publikum var en viktig faktor for at det gikk som det gikk i fjorårssesongen. Det var som regel fulle tribuner i Kiempen i Hovet på hjemmekampene.

Før årets sesong så er det startet en suporterklubb som visstnok lover både sanger og trommer.

Flere av spillere bor i Trondheim og har sitt eget treningsopplegg i ukene. Men på fredagstreningene pleier de aller fleste å være med i Kiempen.

Artikkelen fortsetter under bildet

FULLE TRIBUNER: Slik så det ut da Ålen spilte hjemmekamper i fjor. Foto: Per Magne Moan

Neste kamp i serien er borte mot Lensvik den 26. oktober, før hjemmepremieren 16. november mot Skaun. Det ligger an til mye spenning i Hovet framover med fem hjemmekamper før jul.

Hør intervju med trenerne her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...