Nea Radio

Ålen stiller lag i St. Olavsløpet

Noen av deltagerne og sponsorene til ålens stafettlag. Foto: Lars Ingmar Nyhus

Så langt har 25 sagt ja - har plass til flere.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Siden 1988 har St. Olavsløpet mellom Trondheim og Østersund vært arrangert. De to byene bytter på om å ha start og målgang annenhvert år. I 2017 deltok 6176 løpere, hvorav 2972 menn, 1385 kvinner, 917 ungdommer og 902 i Mini-Olav.

27. juni starter den 31. utgaven av løpet på Torvet i Trondheim, og målgang i Østersund er den 30 juni. Løpet er oppdelt i over 50 etapper og hundrevis av lag er påmeldt. Og for første gang på over 20 år stiller Ålen med eget lag. Etappene strekker seg fra 1,8 km til 11,7 km og løpet er totalt på 340,5 km.

Plass til flere

Lagleder Joachim Moholdt sier det er et svært godt løpemiljø i Ålen for tida og at han så langt har rundt 25 navn på lista. Det betyr at noen løper flere distanser - noe som er fullt mulig i trimklassen, som laget er meldt på i.

– Men vi har plass til flere, sier Moholdt, som ber interesserte - enten de vil delta i løpet eller bare vil være med å trene, om å møte opp på Kirkhusmoen på lørdag formiddag.

Armfeldtløpet

– Nå førstkommende lørdag er det ingen trening, da vi prioriterer Armfeldtløpet i Haltdalen som går på dette tidspunket, sier lagleder Moholdt. Han har startet jobben med å sette opp laget, og så langt er det to etapper som er klar, starten og ankeretappen.

– På den første etappen ut fra Torget i Trondheim til Lade har jeg satt opp Lars Magnus Vongraven. Årsaken til dette er at hans samboer har termin omtrent på denne tida og da er det greit at han holder seg i byen, sier Moholdt.

Ankeretappen, på 5 km, har han også mer eller mindre klar - om vedkommende står på litt selv.

– Der har vi en plan om at Vegard Aspås skal løpe, om han innfrir de kravene han har fått da. Her kan det bli spurtoppgjør og vi kan ikke ha en utøver som mister hodet. Aspås er også en publikumsfavoritt - Ålens hvite kenyaner, sier laglederen som ser for seg stort oppbud av heiende ålbygger ved målgang, da mange er i Østersund samtidig i forbindelse med Storsjøcupen.

Hør intervju mede Joachim Moholdt her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...