ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ålen IL risikerer å bli nedlagt

FÅ VI SE DETTE IGJEN? Håndball er en av de mest populære aktivitetene i Ålen idrettslag, og når damelaget spiller hjemmekamper, er det fullt på tribunene. Foto: Per Magne Moan

Ingen vil ta på seg toppvervene og nå har den gamle lederen og nestlederen fått nok.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I 2027 skal Ålen idrettslag etter planen feire sitt 100 årsjubileum. Men slik situasjonen er nå, kan det spøke for om laget eksisterer så lenge.

I flere år har har det vært så og si umulig å finne noen som vil ta på seg leder- og nestledervervet i hovedlaget.

Dette har medført at leder Frank Mikkelsen og nestleder Olav Grønli, til tross for at de sa fra seg vervene for flere år siden, fremdeles fungerer i disse posisjonene.

Mikkelsen sier at Ålen idrettslag består av sju undergrupper som hver for seg fungerer mer eller mindre som et eget idrettslag. Han sier det har blitt nedsatt ei arbeidsgruppe med mandat å se på organiseringen av laget - uten at dette bedret på situasjonen.

VIL IKKE MER: Leder Frank Mikkelsen (til venstre) og nestleder Olav Grønli, tok på seg vervene for flere år siden. Nå vil de at andre tar over. Foto: Per Magne Moan

Møte med kretsen

Mandag ble det sendt ut et brev til alle lagets 515 medlemmer, der hovedstyret opplyser om et møte med Trøndelag Idrettskrets torsdag 12. august.

Her skal skal det redegjøres hvilke muligheter idrettslaget har med tanke på stadig manglende hovedverv og veien videre. Sak om avvikling av idrettslaget blir også et tema på møtet.

– Det er slik at leder og nestleder som har meldt frasigelse, må fortsette frem til ny leder og nestleder er valgt, men når det er slik hvert år er det grunn til at man ser seg lei, heter det i brevet.

Deles opp

Om situasjonen blir at Ålen IL avvikles, må de sju undergruppene, om de ønsker å fortsette å drive aktivitet, registrere seg som en egen særidrett og starte opp selv.

– Da kan man ikke lenger være avhengig å få hjelp av hovedlaget og administrator med medlemsadministrasjon, sponsorer, betaling av kommunale regninger og strøm, rapporteringer, søknader m.m. Alt av det administrative som administrator/koordinator utfører i dag må særidrettsgruppen selv ta ansvar for, skriver hovedstyret i brevet.

Årsmøte

Den 26. august blir det ekstraordinært årsmøte med i utgangspunktet kun en sak: valg.

Men det kan fort bli en sak to på møtet.

– Valgkomiteen jobber nå for å finne disse manglende vervene, og blir det ikke valgt ny leder og nestleder på det ekstraordinære årsmøtet i Ålen IL, ser vi oss dessverre nødt til å ta saken om avvikling av Ålen IL, heter det i brevet.

Om dette skjer, vil all aktivitet i idrettslaget da stoppes fra 27. august frem til de grupper som ønsker å starte en særidrettsgruppe har fått det administrative biten på plass. Det vil si å ha søkt Trøndelag idrettskrets om etablering og fått dette godkjent samt fått styre og alle roller på plass.

– Årsmøtet vil da vedta avvikling og hva som kommer til å skje med Idrettslagets eiendeler, lån, m. m og her vil Trøndelag idrettskrets hjelpe oss. Ålen IL håper det ikke vil gå så langt som en avvikling, men nå er det opp til dere å bestemme hvilken fremtid idrettslaget får, står det i brevet som avsluttes med en oppfordring til lagets medlemmer:

– Dermed oppfordres alle våre medlemmer til å stille på det ekstraordinære årsmøtet og gjerne gi oss en tilbakemelding på hva Ålen IL gjør bra og hva kan utføres bedre.

Nøkkelord

ANNONSE