Nea Radio

Atle Engan slutter som leder i Holtålen Snøscooterklubb

Atle Engan Foto: Per Magne Moan

Årsaken er Fylkesmannens oppheving av kommunestyrets vedtak i saken om Gauldalsløypa.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2019 kl 23:55

På Holtålen Snøscooterklubb sine facebooksider står det torsdag kveld følgende:

Atle Engan, fratrer styret i Holtålen Snøscooterklubb og som leder med virkning, fra idag 13.06.2019.

Hans Jørgen Holden overtar ledervervet til nytt årsmøte i februar 2020.

Årsaken til fratredelsen er Kommunestyrets rebehandling av Gauldalsløypa utover reståret 2019 som følge av Fylkesmannens oppheving av kommunestyrets vedtak i sak 11/18 (godkjenningsvedtaket).

Når "ny kommunal runde" med rebehandling av løypa gjennomføres skal ikke jeg inngå som en del av beslutningsgrunnlaget.
Holtålen Snøscooterklubb fikk kopi av Fylkesmannens oppheving av kommunens vedtak datert 04.06.2019, om Gauldalsløypa i går den 12.06.209 med posten kl. 15.00.

Som klubbens leder og tilrettelegger for selve etableringa av løypa anser Fylkesmannen meg for inhabil på generellt grunnlag. Fylkesmannen viser til at problemstillingen er tatt opp av de som har påklaget kommunestyrets vedtak i sak 11/18 (14.06.2018), og kunkluderer at sitat; Uheldig bruk av snøscooterklubbens leder som saksbehandler.

Jeg hadde min siste arbeidsdag i Holtålen kommune den 31.12.2005 etter drøyt 18 år som kommunens tekniske sjef. Ble så engasjert av rådmannen som tilrettelegger av Gauldalsløypa (og evt. utvidelse av løypenettet) fra 8.januar 2018 på pensjonistkontrakt. Arbeidsavtalen omfatter kun tilrettelegging av løypa - ikke saksbehandling.

Arbeidet har medført følgende;

Tilrettelagt forslaget til kommunal forskrift (som kommunestyret endret noe i vedtaksprosedyren).

Gjennomført grunneiermøter og etablert grunneieravtalene (2.runder - foreløpig tiltredelser og sluttavtaler).

Utforma forslag til avtaler for innmarksdelen av løypa.

Tilrettelagt kartgrunnlaget som kreves, sammen med kommunens innleide kartforvalter.

Utarbeidet forslag til driftsbudsjett, skiltplan m/innkjøp, driftsavtale og kontrollskjema.

Gjennomført kommunens avtale med Vinterled Røros as om tilrettelegging av løypa Flyplassen/Golfbanen - Vauldalen.

Jeg er ikke tilslutta kommunens saksbehandlingssystem (ESA) og saksbehandler ikke. Arbeidsavtalen fastslår at rådmannen er nærmeste overordna og at jeg som tilrettelegger rapporterer direkte til kommunens øverste administrative leder. Alle viktige spørsmål av prinsippiell karakter er vurdert via rådmannen med plansjefen og andre aktuelle ansatte, ikke slik Fylkesmannen antyder at jeg har forberedt saken for annen tjenestemann - dette har selvfølgelig ikke skjedd. Impliserte har vært krystallklar om ansvarsforholdene.

Via samarbeid med Snøskuterklubbenes Fellesråd (SKFR) har jeg som skuterklubbens leder ervervet aktuell kompetanse for etablering av slikt løypenett. Rådmannen hadde ikke tilstrekkelig kapasitet til utredning av kommunalt løypenett og engasjerte meg med utgangspunkt i pensjonistkapasitet og kommunal kompetanse, i inntil 25% stilling.

Etter mer enn 40 år i kommunal tjeneste, og over 30 år i kommunal lederstilling, er jeg både skuffet og ikke minst overraska over Fylkesmannens avgjørelse om min inhabilitet i sakskomplekset. At en egna liten krets med snøskutermotstandere velger å trekke habiliteten i tvil er ytterst skuffende - dette vitner om mangel på respekt og fremming av egne interesser. Arbeidsavtalen er helt klar, tilrettelegging på rådmannens vegne og ikke saksbehandling. Dette har rådmannen redegjort skriftlig for. Om dette kan tolkes som vanskelig å skjønne for personer "på utsida", er greit, men forholdene i små kommuner veldig åpne og oversiktige, og de fleste skjønner hvordan dette fungerer, hvis viljen er tilstede.

Slik Fylkesmannens tidspunkt i 13. time mht. oppheving av vedtaket og helt unyanserte oversendelsesrutinger via muntlig overlevering 4.6 og minst 8 dagers postgang av offisielt vedtak, antar jeg klagerne har utøvet et betydelig personlig press på Fylkesmannens saksbehandler.

De aller fleste ålbygger har et positivt forhold til Gauldalsløypa - og som en eldre ålbygg som har kjørt snøskuter innover Gauldalen i over 40 år erkjenner, så har kjøringa i år vært mer disiplinert, imøtekommende og human enn tidligere år, begrunna i tilrettelagt løype med skilting og hastighetsbegrensninger. Skiløypa har vært marginalt skada av trafikken, selv om denne kanskje er doblet iht. foreliggende år.

Å oppleve at Fylkesmannen i praksis prøver å sette "et yrkesforbud" for meg i denne saken betrakter jeg som et klart overtramp, toppolitikere og folk i fratredende lederstillinger har noen måneders karantene, mens jeg har 12 års opphold etter fastjobben i Holtålen Kommune.

Det blir utrolig mange ansatte i offentlig sektor som ikke er habile til å inneha private organisasjonsverv om habilitetsreglene skal misbrukes på en slik måte. Via SKFR (skuterklubbenes fellesråd) vil saka bli fulgt opp.

Ysetmoan 13.juni 2019.
Atle Engan

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...