ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ventet på Best grunnet trafikkulykke:

- Aldri solgt så mye pølser før

UTSOLGT: Tirsdagens trafikkulykke 2 mil fra bensinstasjonen, gjorde sitt til at Jan Petter Grendal Bjørnevik måtte ta turen til Heimdal dagen derpå. Foto: Henrik Einangshaug

Tirsdagens trafikkulykke førte til mange timer i kø for de som var på vei over grensa. Flere benyttet anledningen til å kjøpe pølser på Best Meråker.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 13.04.2022 kl 16:30

ANNONSE
Annonse

Europavei 14 ble tirsdag formiddag stengt ved riksgrensen like før halv ti grunnet en trafikkulykke på svensk side av grensen, og det oppsto raskt lange køer på stedet.
Istedenfor å kjøre omkjøring om FV72 på Verdal, valgte flere å ta turen ned til Meråker for å vente, noe bensinstasjonen i bygda merket godt.

- Pølsesalget ble ganske spenstig i går da, for i Best har vi pølsetirsdag, så da har vi pølser til halv pris. Samtidig som folk sto der og ventet på at veien skulle åpne, fikk vi god avkastning på pølser.

Det sier daglig leder ved Best Meråker, Jan Petter Grendal Bjørnevik, som måtte starte onsdagen med en tur til Trondheim.

- Har aldri solgt så mye pølser noen gang i går. Da ble det opp på cash`n på Asko å kjøpe litt mer pølse.

LES OGSÅ: Kollisjon mellom to vogntog og en personbil på E14

Ringer for å spørre om prisene

Tidligere i år kunne Best Meråker melde om flere svensker som kjørte over grensa for å handle drivstoff i Meråker. Selv om drivstoffprisene siden den gang har økt i Norge, valferter svenskene fortsatt over til bensinstasjonen i grensekommunen.

- Vi ser at svenskene kommer hit og fyller diesel. Det er dyrt i Norge, men det er enda dyrere i Sverige, og da har vi vesentlig økning på drivstoffvolum på Best Meråker.

Bjørnevik forteller videre at det økte brått i starten med antall svensker som kom, og at det siden har holdt seg jevnt med besøk fra Sverige. Selv når drivstoffprisene var på sitt høyeste i Norge, fortalte flere svensker til Bjørnevik at det i Sverige kostet 28 kr/l for diesel. Flere svensker ringer ofte til bensinstasjonen to mil fra svenskegrensa for prisoppdatering.

- De tar kontakt på Facebook, melding, e-post, eller hva som helst, for å høre hva prisene er, for da må de regne ut om det lønner å slippe seg ned til Meråker for å fylle opp her.

Hør hele intervjuet med Jan Petter Grendal Bjørnevik i lydfilen under.

Nøkkelord

ANNONSE