ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Alle i klassen videre i Kjemi-OL:

- Aldri opplevd noe lignende

Alle kvalifisert: F.v.: Borgar Barland, Tomas Nissestad Unsgård, Anders Fremo, Åshild Landsverk Evjen, Halvor Daniel Selve, Johan Røset og lærer Roar Kjøl. Tomas Østbyhaug var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Kjemilærer Roar Kjøl ved Selbu videregående skole er fryktelig stolt av klassen sin, som alle har kvalifisert seg til runde to i Kjemi-OL 2021/2022.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Jeg synes det er helt fantastisk, utbryter Kjøl på spørsmål om hva han synes om innsatsen.

De er sju elever i klassen, og alle har deltatt i første del av den internasjonale konkurransen Kjemi-OL. Av tilnærmet 900 deltakere har nå 148 av dem gått videre til runde to av totalt tre konkurranserunder. Til slutt vil fire representere Norge på et landslag bestående av seksten stykk.

Har tro på elevene

Aldri i sin over 20 år lange karriere som kjemilærer har Kjøl opplevd at alle elevene i en klasse har kvalifisert seg videre fra første runde i konkurransen, men nå har han også forhåpninger til elevene i neste runde av OL.

- Flere i klassen her har vist at de har god kjemifaglig forståelse, og alle er gode i matematikk, og den kombinasjonen gjør at det har muligheter til å hevde seg bra. Men kanskje må de legge enda mer vekt på å jobbe med kjemi fremover om de skal nå helt til topps.

Hør intervjuet med Roar Kjøl her:

God miljø i klassen

Halvor Daniel Velve er en av elevene i klassen, og han beskriver et godt miljø med stor takhøyde. Det tror han er viktig for å bli god i kjemi og for å gjøre det bra i konkurransen.

- Jeg vil si vi har et veldig godt miljø generelt, det er jo rom for å gjøre feil og vi har et fint konkurranseinstinkt i klassen.

- Hvis noen tar feil så er det ingen som gnir det inn og får dem til å føle seg dårlig, sier han.

Fornøyd med læreren

Velve er fornøyd med læreren sin som ga dem den spennende muligheten til å delta i Kjemi-OL.

- Han oppfordrer oss til å gjøre det bra, og når han tillater at vi får et miljø som vi får blir det veldig trivelig å lære kjemi og å være i klasserommet.

Hør intervjuet med Halvor Daniel Velve her:

Gode fasiliteter: Kjemirommet på Selbu videregående skole er kraftig oppdatert og elevene har god tilgang på gode fasiliteter for å bli gode i kjemi. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Kjemi: En typisk oppgave de skulle løse i første runde. Vet du svaret? Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

ANNONSE