Nea Radio

Pressemelding

Aldri hatt så lave dødstall i september-trafikken

Illustrasjonsbilde Foto: Kristin Grønning / NRK

Norge har aldri hatt så lave dødstall i september-trafikken. Det er i år fire drepte mot fjorårets ti. Det er også fire færre drepte i år målt mot samme tid i fjor.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Fire omkom på norske veier i september, viser Statens vegvesens foreløpige tall. Dette er det laveste tallet vi har målt i nyere tid. I fjor omkom 75 personer i årets ni første måneder, og i år er tallet 71. Det er også totalt historisk lave dødstall, skriver Statens vegvesen i en pressemelding

To alvorlige sykkelulykker

Det var tre menn og en eldre kvinne som mistet livet i september-trafikken. Ulykkene skjedde i Troms og Finnmark, Møre og Romsdal, Innlandet og Viken. To var på sykkel og to satt i personbil. Tre av ulykkene var utforkjøringsulykker.

Hverken Rogaland, Vestland, Nordland, Oslo, Vestfold og Telemark, Trøndelag eller Agder opplevde dødsfall i september-trafikken.

De tre første kvartalene viser at Viken er fylket med flest antall drepte med sine 16. Deretter kommer Vestfold og Telemark med 11, og Innlandet med 10. Nordland hadde 8 døde i trafikken, Vestland 5. Oslo, Rogaland, Møre og Romsdal og Troms og Finnmark hadde alle 4 døde hver. Trøndelag hadde 3 drepte, og Agder hadde 2.

Ingen døde på MC

For første gang siden de tøffe sommermånedene, er det ingen som omkom på MC denne måneden.

– Etter tre sommermåneder der over halvparten av alle omkomne i trafikken døde på MC, er vi nå tilbake på null, sier Guro Ranes, avdelingsdirektør Trafikksikkerhet i Statens vegvesen. Vi ønsker å diskutere med mc-miljøet hva vi kan gjøre for å unngå flere slike somre.

Det var til sammenligning ti omkomne i september i fjor, der tre var dødsulykker på MC.

Ulykkesregisteret er nå tilgjengelig på nett

Statens vegvesen har nettopp lansert ulykkesregisteret på nett; TRINE.

Web-løsningen genererer statistikk over ikke-sensitiv informasjon om vegtrafikkulykker med personskade, og er en nettside som er tilgjengelig for alle: trine.atlas.vegvesen.no

Les hele pressemeldingen og underliggende statistikk her:

https://www.vegvesen.no/hovedside/nyheter/fa-trafikkdrepte-i-september

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...