Nea Radio

Nea Radio

Alan Walker til Fredspriskonserten 2017

Alan Walker er klar for Fredspriskonserten Foto: Rikkard Häggbom

Alan Walker er første artist klar for Nobels Fredspriskonsert i Telenor Arena 11. desember.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Alan Walker, som har blitt en kjent artist over hele verden etter at hans debutsingel «Faded» ble sluppet i desember 2015, er klar for Nobels Fredspriskonsert den 11. desember. Låten har i dag over 700 millioner avspillinger på streamingtjenesten Spotify og hele 1,2 milliarder visninger på YouTube. Alan Walker har mer enn 4 milliarder avspillinger og visninger globalt av sine låter og er en av verdens mest suksessrike artister de siste to årene.

Unggutten på 20 år fra Fana utenfor Bergen har siden «Faded» ble en global suksess i 2015 turnert over hele verden. Samtidig har han produsert flere hitsingler som blant annet «Sing Me To Sleep», «Alone» og «Tired». I tillegg har han remikset flere av verdens aller største artister som bl.a. Miley Cyrus, Bruno Mars, Julia Michaels & Sia og spilt support for Justin Bieber og Rihanna. Alan Walker er født i England men vokst opp i Bergen og ble oppdaget som musikkprodusent gjennom YouTube. Walker har solgt eller streamet til gull og platina i mer enn 29 land.

-Det er en stor ære å få mulighet til å delta på Nobels Fredspriskonsert og jeg gleder meg til å spille for nobelprisvinneren i selskap med en hel verden som følger med via TV, YouTube og andre sosiale kanaler, sier Alan Walker i en kommentar.

-Alan Walker føyer seg inn i en eksklusiv rekke artister som opp igjennom årene har bidratt til å skape en fantastisk konsert og hyllest til fredsprisprisvinnerne. Det er derfor utrolig hyggelig å nå få bekreftet at den første artisten som skal være med på den 24. Nobels Fredspriskonsert er Alan Walker, sier Olav Njølstad, direktør for Det Norske Nobelinstitutt.

-Det er med glede vi kan annonsere Alan Walker som den første av årets artister. Vi har med stor interesse fulgt med på hans oppsiktsvekkende kometkarriere de siste årene og er stolte over å ha ham med oss den 11. desember i Telenor Arena, sier Odd Arvid Strømstad i Warner Bros. og Kristian Kirkvaag i Gyro som er produsentene av Nobels Fredspriskonsert.

Alan Walker føyer seg inn i rekken av utallige verdenskjente artister som har deltatt under konserten, inkludert Paul McCartney, Alicia Keys, Rihanna, Sting, Tina Turner, Jason Derulo, Ellie Goulding, Kygo og a-ha blant mange andre.

Alan Walker har fått flere priser. Blant annet MTV Europe Music Award, ESKA Special Award i Polen og Spellemannprisen for årets låt med Faded i 2016. Han har også mottatt Spellemann eksportpris og er blant DJ Mag Top 100.

Alan Walker er ettertraktet over hele verden og har derfor et hektisk program frem mot Nobels Fredspriskonsert. Denne helgen har han hatt konsert både i New York i USA og Toronto i Canada.

Første artist klar for Fredspriskonserten: Alan Walker Foto: Rikkard Häggbom

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...