Nea Radio

Røros:

Air Leap svarer om lave passasjertall

Daglig leder i Air Leap, Jon Melkersson, mener det er svært utfordrende å fly på Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Daglig leder i flyselskapet Air Leap, Jon Melkersson, mener det er korona som er årsaken til situasjonen. Han viser til tall fra 2019 som underbygger dette.

– Vår regularitet er ikke dårligere enn den forrige operatøren. Ser vi på statistikken så hadde vi en regularitet 4. kvartal 2020 på 85 prosent. Dette er for dårlig, det innrømmer jeg. Men forrige operatør hadde en regularitet på 81 prosent. Dette viser de operative utfordringene som er på Røros, sier han.

Geografiske utfordringer

– De operative utfordringene ligger i at flyplassen ligger i en dal, mellom fjell, ligger ganske høyt over havet og har et ganske spesielt klima. I tillegg er det kun mulighet for instrumentinnflyging fra en retning, sier han og innrømmer at Rørosruta er mer utfordrende enn ventet.

Han sier en av de andre rutene de flyr i Norge, Ørland - Oslo, har en regularitet på 99 prosent.

Anmeldelsen

Når det kommer til at flyselskapet ble anmeldt av Røros kommune sist høst, mener Melkersson at dette ble gjort på feilaktig grunnlag.

Likevel mener han at fra Air Leaps side så er samarbeidsklimaet med Røros kommune helt utmerket.

– Jeg har gode relasjoner med Isak (Red anm: ordføreren i Røros) og andre så fra vårt ståsted ser vi ikke noe problem, sier Melkersson.

Han sier videre at Air Leap hadde en innleid operatør på Rørosruta fra august til 20. november.

– Jeg kan ikke svare for om de overholdt Covid-19-forskriftene eller ikke. De er et separat selskap med separat ansvar, sier han.

Hør intervju med Jon Melkersson her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...