Nea Radio

Stjørdal:

Agrisjå reddet - ser frem til 2023

GODT FORNØYD: Messeleder Ole T. Hofstad og styreleder Jan Yngvar Kiel er godt fornøyd med at arrangørselskapet nå er rustet til ny Agrisjå-messe i august 2023. Foto: Agrisjå

Det meste av messer og andre store arrangement måtte avlyse etter pandemiutbruddet i mars i fjor. I Stjørdal lå alt til rette for tidenes landbruksmesse på Frigården sist i august, men arrangøren så seg nødt til å avlyse det hele med strenge restriksjonene som etter hvert kom.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Takket være framsynte eiere, er arrangørselskapet stablet på beina igjen etter økonomiske problemer etter avlysningen av landbruksmessa Agrisjå 2020 sist sommer. Nå kan vi rette blikket fram mot Agrisjå 2023, sier messeleder Ole T. Hofstad.

Det tok ikke lang tid før arrangørselskapet Trøndersk Landbruk AS fikk økonomiske problemer.

- Vi hadde jobbet med planlegging et års tid, og kassa var for det meste tom. Så måtte vi altså avlyse like før vi skulle fakturere utstillerne for plassavgift. Det var bittert, men det var ingen vei utenom, forteller Ole T. Hofstad.

Kompensasjonsstøtten strekker ikke til

Styreleder Jan-Yngvar Kiel i arrangørselskapet framholder at det etter hvert viste seg at kompensasjonsstøtten ikke ville strekke til og at det var nødvendig med en oppkapitalisering av selskapet.

- Trøndersk Landbruk AS har eiere som er genuint interessert i at Agrisjå skal bestå, og som ser hvilken betydning arrangementet har for landbruket og bygdenæringene. Vi setter derfor stor pris på viljen som er utvist når det gjelder å få tilført selskapet frisk kapital.

Agrisjå inngår i det såkalte messetriangelet sammen med Agrovisjon i Stavanger og Agroteknikk i Lillestrøm. I en turnus arrangeres alle hvert tredje år. Agrisjå 2017 ble en suksess på det nye messeområdet på Frigården. Messeleder Hofstad framholder at flyttingen fra Stjørdal sentrum til Frigården medførte store kostnader og at selskapet var avhengig av et vellykket arrangement i 2020.

- Så da vi måtte avlyse ble kassa fort tom og vi måtte hive oss rundt, sier han.

Handlet raskt

Styreleder Kiel forteller at styret ganske raskt skisserte et løp for løsning som ble forelagt kreditorer og eiere.

- Det var jo en prosess som tok sin tid, men takket være tålmodige kreditorer og ansvarsbevisste eiere klarte vi å få inn tilstrekkelig kapital til å gjøre opp for oss og ha nødvendig driftskapital, forteller styrelederen, som legger til at selskapet også er blitt tilgodesett med en del statlig kompensasjonsstøtte, samt kommunale og fylkeskommunale prosjektmidler, og at selskapet med dette skal være tilstrekkelig rustet til å arrangere nye messer.

Usikker på normal drift

Som så mange andre, er frontfigurene i Agrisjå usikre på hvor lang tid det vil ta før alt er på det normale når det gjelder store messer og arrangement.

- Usikkerheten rundt følgene av pandemien har også preget landbruksbransjen, men mye tyder på at optimismen er tilbake igjen. Uansett pandemisituasjon så må det jo produseres mat, og til det trengs maskiner og utstyr.

Det er fortsatt usikkert hva som skjer med de store messene rundt om inneværende år, men både Kiel og Hofstad har god tro på at det meste vil være på skinner igjen i 2023, og at det vil være et stort behov for å være fysisk til stede på en landbruksmesse, og se det nyeste nytt innen maskiner og utstyr, og oppleve alt som skjer i samband med matproduksjon.
De største eierne i arrangørselskapet Trøndersk Landbruk AS er Tine, Nortura, Allskog, Felleskjøpet Agri og Sør-Trøndelag Landbruksselskap. Sammen med Bondelaget og Småbrukerlaget, har disse nå bidratt til å sikre at Agrisjå kommer tilbake igjen som årets største fagmesse for landbruket i 2023.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...