Nea Radio

Aglo med veldedig julemarked

Rektor Gøril Joramo og lærer Karen Ertsgaard inviterer til veldedig julemarked på Aglo Foto: Idunn Thorsø

24.november inviterer den lille videregåendeskolen på Skatval til julemarked. Inntektene går uavkortet til organisasjonen Mercy Ships.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Med over 230 elever, fordelt på 6 fagområder har Aglo et variert program å tilby på julemarkedet sitt. Ideen om å gi inntekten til et veldedig formål var grunnlaget bak hele ideen om julemarkedet, men Mercy Ships ble foreslått av elevrådet.

- Mercy Ships har sykehusship langs kysten av Avfrika, og hjelper de fattige der med operasjoner og helsehjelp, forteller rektor Gøril Joramo engasjert.

- De som jobber på Mercy Ships gjør det frivillig og uten lønn, de må faktisk betale leie for å bo der! Vi synes at dette er en veldig fin organisasjon å støtte, legger hun til.

Mercy Ships ble grunnlagt i 1978 av Don Stephens og hans kone Deyon, innenfor en internasjonal misjonsorganisasjon kalt Youth with a mission (YWAN). I 2002 ble organisasjonen uavhengig. I dag har organisasjonen hovedkontoret sitt i Texas og har avdelinger i 15 land, deriblant Norge.

Mye å bruke penger på

På julemarkedet har skolen lagt opp til mange muligheter for å legge igjen penger. Det blir blant annet loddtrekning hvor man kan vinne masse spennende, blant annet paragliding fra Forrbofjellet og en signert Rosenborg-skjorte. Det blir også en hel bruktbutikk på markedet, salg av bakerivarer og barneaktiviteter som ansiktsmaling og juleverksted.

- Det vil bli salg av forskjellige produkter, som for eksempel fuglekasser, benker, bålpanner, telysholdere, ramser Karen Ertsgaard opp, som er lærer ved "Service og Samferdsel" på skolen.

- I bruktbutikken kan man få kjøpt leker, klær, bøker, DVD'er og julevarer for å nevne noe.

- Det vil også være åpen frisørsalong, hvor man for eksempel kan få farget vipper og bryn til en svært hyggelig pris, legger hun til.

Vil du vite mer om Mercy Ships kan du gå inn på mercyships.no eller lese om skoleprosjektet på Aglo sine egne hjemmesider aglo.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...