Nea Radio

– Å synge i Bergstadens Ziir er et høydepunkt

Elin Viken er festivalleder for Vinterfestival. Foto: Marit Langseth

Festivalleder Elin Viken er klar til å ta imot rundt 300 korsangere til Vinterfestival. Å synge i Røros kirke er et høydepunkt både for tilreisende og Bergstadkoret, forteller hun.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Dette er årets «kor-happening» på Røros. Bergstadkoret arrangerer for 27. gang en festival der vi ber inn kor fra Midt-Norge først og fremst, men det kommer også noen fra Østlandet og litt rundt omkring, forteller festivalleder Elin Viken.

Til sammen kommer rundt 300 korister på besøk til Røros denne helga til Vinterfestival. Festivalen består først og fremst av korsang, med korkonkurranse, kirkekonsert på lørdag og sangerkafe på søndag.

– På lørdag synger vi i kirka, og det er kanskje det folk gleder seg aller mest til. Å få synge i Bergstadens Ziir er stort for folk, og det er stort for oss i Bergstadkoret også, selv om vi synger der ganske ofte.

Viken forteller at de siste to årene har det vært flere kor på venteliste til festivalen. Hun tror Røros i seg selv trekker mye folk.

– Jeg tror Røros som ramme lokker folk. I tillegg tror jeg det å få synge i kanskje en av de beste og flotteste kirkene å synge i, trekker folk, sier hun.

Kirkekonserten på lørdag er åpen for publikum. Den starter klokken 15.30 og koster 100 kroner. Søndag er det sangerkafe i Storstuggu klokken 10.30.

– Så da kan folk komme innom enten før eller etter søndagsturen, sier Viken.

Hør mer om Vinterfestivalen her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...