Nea Radio

– Å si hva som er favorittlåta er som å si hvem som er favorittungen

Foto: Marit Langseth

Magne Almås deler noen av sine favorittøyeblikk fra 23 år i Sie Gubba, men vil ikke avsløre hva som er hans favorittlåt fra egen katalog.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.06.2018 kl 09:06

– Vi var en kompisgjeng fra Ålen som var på festival på Stugudal. Vi hadde med oss noen gitarer og feler, og satt og koste oss rundt grillen, da noen luftet tanken om å ordne et orkester. Og så ble det nå det da.

Magne Almås forteller om dannelsen av Sie Gubba på en trekkspillfestival i Tydal i 1995. Elleve album og 23 år etter er det kun han som er igjen av de opprinnelige medlemmene av bandet.

– Hva er det du husker best eller setter mest pris på når du ser tilbake ?

– Vi har vært med på mye rart, men det som var spesielt var da vi spilte på countryfestivalen på Vinstra i 2012. Da hadde vi med oss den amerikanske countryartisten Bobby Bare. Han var med oss fordi han hadde spilt inn «Sånn e livet» på engelsk, forteller Almås og fortsetter:

– Det tror jeg må være noe av det største. At en amerikansk countrylegende har spilt inn en Sie Gubba låt.

– Å fly til Alta i 25 minus trenger ikke å være gøy

Det er mye som har forandret seg siden starten i 1995. Fest på lokalet er en sjeldenhet og få kjøper CD-er. Almås forteller at det de merker best er at det skjer mer om sommeren nå, og mindre om vinteren.

– Fest på lokalet er snart borte, men desto mer skjer på somrene. Festivaler og «-dagene». Hver bygd har jo en egen festival snart. Så sånn sett har markedet vridd seg over til å bli et mer sommerprosjekt for oss, sier Almås.

– Og vi synes det er bra vi. Å fly til Alta i 25 minus og snøstorm trenger ikke å være noe gøy. Da er det enklere å kjøre bil til Vinstra på juli og spille på festival.

Artikkelen fortsetter etter lydklippet.

Hør sommerpraten med Magne Almås her:

Blir fortsatt nervøs før konserter

Sie Gubba står foran en sommerturne og spiller på Steinkjerfestivalen allerede på fredag og på Torgfest i Stjørdal lørdag. Selv om Almås har stått på scenen i mange år, får han fortsatt sommerfugler i magen før konserter.

– Det tror jeg kanskje er sunt også. Du skal ha noen sommerfugler i magen og merke at det er nå det gjelder, sier han.

– Hvor trives du best? Er det i studio, på scenen, når du skriver låter eller noe annet?

– Det er artigst å spille for folk. Å se responsen og at folk synger med på låter du har laget. Det er kanskje det som er vanskeligst også, for da skal du prestere. Når vi er i studio så kan vi alltids trykke stopp og prøve en gang til, men når vi står på scenen så må vi levere hver kveld.

– Hva er favorittlåta di av Sie Gubba?

– Det kan jeg ikke si noe om. Det blir som å si hvilken favorittunge du har, sier Almås og ler.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...