Nea Radio

A-ha til Trondheim Spektrum

TRONDHEIM: A-ha kommer til Trondheim Spektrum 7. februar.

A-ha utvider «Hunting High and Low Live» til full verdensturné og annonserer fem konsertdatoer i Norge, blant annet Trondheim Spektrum 7. februar.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

35 års-jubileet til tidenes norske pop-suksess utvides nå til verdensturné, med flere norske byer på turnélisten. Passende nok kan bandet samtidig feire at «Take on Me» passerer én milliard avspillinger på YouTube.

Fremdeles har ingen norske pop-album overgått suksessen til a-has debutalbum «Hunting High and Low» fra 1985, og 35 år etter utgivelse synes verdens appetitt på den norske trioen å være større enn noensinne. A-ha fortsetter å begeistre, inspirere og selge billetter verden over.

Starter i Dublin

Turneen «Hunting High and Low Live», som starter i Dublin i slutten av måneden, har etter sterkt trykk fra publikum nå blitt utvidet til å en global reise, med stoppesteder i alle verdensdeler. Til glede for hjemmefansen, finner vi nye følgende norske datoer på turnelista:

01. februar Nordlandshallen, Bodø
07. februar Trondheim Spektrum
24. november Stavanger, DNB Arena
27. november Oslo Spektrum
28. november Oslo Spektrum

«Hunting High and Low Live» er en konsertserie der Morten Harket, Magne Furuholmen og Pål Waaktaar-Savoy vender tilbake til albumet som definerte a-ha, og som gjorde dem til verdensstjerner med plass i populær-musikkens historiebøker. I tillegg til å fremføre de ti pop-klassikerne på albumet i rekkefølge vil bandet også spille et nøye utvalg fra resten av bandets enestående låtkatalog.

– Å spille inn «Hunting High and Low» var et så definerende øyeblikk og en så spennende tid i vår karriere og felles samarbeid, så å gjenoppdage dette verket nå, 35 år senere, føles som inspirasjon i stedet for forpliktelse. Jeg trenger bare å børste litt støv av de gamle synthene, sier Magne Furuholmen.

Billettene legges ut for salg fredag 18. oktober kl 09.00

Billboard-topp

Anført av singelen «Take on Me», som gikk til topps på Billboard-lista den 19. oktober i 1985, solgte «Hunting High and Low» over åtte millioner eksemplarer på verdensbasis. Singelens ikoniske video ble belønnet med åtte MTV-priser samme året, og har vært med å sikre dens langlivede popularitet. Låten finnes i talløse versjoner av andre artister, og har de siste årene skutt ny fart på strømmetjenester og som lydspor i både filmer og tv-serier. Nettstedet Quartzy kalte nylig «Take on Me» «en av de største sangene i 2018.»

En milliard avspillinger

Som kun én av fire låter fra forrige årtusen har «Take on Me» nå passert én milliard avspillinger på YouTube, i eksklusivt selskap med «November Rain» av Guns N’ Roses, «Smells Like Teen Spirit» av Nirvana og Queens «Bohemian Rhapsody». Og med 480 000 daglige visninger ser det ikke ut til at låtens popularitet stopper der.

– Det er ikke én sang på det albumet som vi ikke ser frem til å spille live. Vi hadde gjort ganske mange versjoner av sangene før vi spilte inn selve albumet, og de inneholder alle godbiter og kule ideer som vil være fint å innlemme i det nye showet, sier Pål Waaktaar-Savoy, og minnes tilbake til albumets tilblivelse:

– Vi setter pris på å kunne trekke sinn og stemning tilbake til da «Hunting High and Low» ble lagd, som for oss var en tid da vi bodde i samme lille leilighet i London og jobbet med sangene 24/7. Da albumet endelig ble sluppet, hadde det vært en lang og utfordrende tur, og vi la alle våre ambisjoner inn i platen som om det ville være vår eneste sjanse, forteller Waaktaar-Savoy.

«Hunting High and Low Live» er ikke første gang materialet fra debutalbumet luftes for et stort publikum. I 1986 startet «Hunting High and Low Tour» i Perth på Australias vestkyst, og bestod av hele 113 byer rundt hele verden. Passende nok skal a-ha spille i Perth den 19. februar, 2020, og dermed fullbyrde en sirkel som har tatt 35 år å tegne. I tillegg til Australia skal a-ha besøke Japan, USA, Sør-Afrika og store deler av Europa.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...