Nea Radio

90 år i dag

Oddmund Dyrhaug i kjent positur. Foto: Geir Horndalen

Oddmund Dyrhaug har runddag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 22.10.2020 kl 16:54

Oddmund kjøpte sin første hest da han var 6 år og har stort sett drevet med hester siden det.

1971 grunnla han Dyrhaug ridesenter og var den første i Norge til å begynne med islandshest i turistsammenheng i Norge. Han regnes som en pioner innen fjellridning.

Han reiste selv til Island og importerte de første 30 hestene til Norge i 1971 og har siden importert omlag 700 islandshester til Norge - de fleste av disse har han selv temt.

I 2007 fikk han Kongens Fortjenestmedalje i gull.

Selv om Oddmund er såkalt pensjonist og har oppnådd en voksen alder, er han like engasjert og involvert i Dyrhaug, og bor på Stuguvollmoen der hestene er på sommeren.

Han har det siste halve året hatt litt problemer med helsa og sliter med en vond rygg, men noen dager er heldigvis bedre enn andre. Han er fortsatt like klar i hodet og har masse meninger om det meste.

MARTNASKAR: Sjefen for Rørosmartnan Lillian Sandnes sammen med Oddmund Dyrhaug fra Tydal. Foto: Marit Manfredsdotter

Han startet feiringen av runddagen i går med kake på væktarstua som Hans Olav Sørensen hadde med og det var en dag han satte veldig stor pris på.

Selve dagen blir feiret på Rasmustrøa med barn, barnebarn og oldebarn.

– Meldingene har strømmet på, og jeg tror nesten det blir i mest laget for han, men det er veldig trivelig å se at han har betydd så mye for så mange, sier et av barnebarnene, Synne Dyrhaug til Nea Radio.

Nea Radio stiller seg i rekken av gratulanter!

Oddmund Dyrhaug fyller 90 år. Foto: Marit Manfredsdotter

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...