Nea Radio

850.000 kr til flomsikring av Kirkhusmoen

Kirkhusmoen Arena Foto: Per Magne Moan

Fylkesmannen har bevilget penger som skal sikre fotballbanen i Ålen mot fremtidige flommer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Kommunedirektør Marius Jermstad sier at kommunen tidlig i forrige fikk en oppfordring fra Fylkesmannen om å sende inn en søknad om midler til flomforebygging basert på en nasjonal bevilgning på 100 millioner kroner.

– Vi tok da en kjapp gjennomgang internt på prosjekter som kunne realiseres med effekt for årets flom og landet på ytterligere flomsikring av Kirkhusmoen med bygninger, sier han.

Han viser til at det i 2011/2012 ble laget en plan utarbeidet av SWECO for sikring av anlegget.

– Mye ble utført, men det gjensto noe. Vi valgte derfor å søke på dette prosjektet med en øvre ramme på 1 mill. Onsdag fikk vi beskjed om at vi var tildelt 850.000 forutsatt en egenandel på 150.000, sier Jermstad og bekrefter at kommunen umiddelbart etter at bevilgningen var klar, tok kontakt med entreprenørfirmaet Ole P. Bakken AS.

Kommunen har en rammeavtale med firmaet og har fått pris på, og akseptert denne, på deler av prosjektet .

Ole P. Bakken AS er allerede i gang med prosjektet.

– Med de værmeldingene som er for helga, kan det hende at dette er i greven tid, sier Jermstad.

Kirkhusmoen under storflommen i 2011 Foto: Per Magne Moan

Kirkhusmoen er utsatt for flom og har flere ganger blitt skadet av at Gaula har gått over sine bredder. Verst gikk det under storflommen i august 2011.

Dette var to dager før daværende fotballpresident Per Ravn Omdal skulle åpne den splitter nye kunstgressbanen. I stedet for storstilt festivitas, ødela flommen både kunstgressdekke og grunnen under dette, slik at det skulle gå et drøyt år før anlegget igjen kunne tas i bruk.

Kirkhusmoen like etter at vannet trakk seg tilbake i 2011 Foto: Per Magne Moan

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...