Nea Radio

Smittesituasjonen i Stjørdal:

Ingen smitte etter 800 prøver

Godt fornøyd: Kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen er godt fornøyd med at det ser ut til at smitte-situasjonen i Stjørdal har roet seg ned de siste dagene. Foto: Anne Gundersen

Kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen er godt fornøyd med at de ikke har motatt positive prøvesvar på covid-19 siden lørdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.11.2020 kl 10:01

Etter ti intense dager med massiv testing, og en uavklart situasjon rundt smitten i Stjørdal er det en godt fornøyd kommuneoverlege som prater med Nea Radio mandag.

- Vi har motatt veldig mange negative prøvesvar, og ingen positive siden torsdag. Når det gjelder det store utbruddet i Stjørdal, ser det ut til at vi nå kan lukke de siste greinene, sier Vonen.

Utenom dette fikk kommunen også en positiv test lørdag kveld.

- Vi jobber med å avklare situasjonen rundt denne positive testen, og har allerede satt en del folk i karantene, sier han.

God kapasitet for testing

Vonen forteller at de forventet å finne mye smitte etter positive prøver ved Ole Vig, Lånke barnehage og Lian Trevarefabrikk i Meråker. Derfor er han godt fornøyd når det ikke var en eneste av de nært 600 prøvene som var positive.

- Vi fant faktisk ingen smitte der, og det var langt over forventning, sier han.

Gjennom søndag og mandag ble det også tatt i overkant av 200 prøver, og ingen av disse har vært positive.

Kommuneoverlegen oppfordrer nå alle som kjenner på forkjølelse eller hodepine om å teste seg, og trekker fram at kapasiteten for testing i kommunen er god.

- Den er veldig god. Vi har et testsenter i sentrum med god kapasitet, samt at vi låner ressurser fra Værnes nå, når trafikken fra utlandet har gått ned, avslutter han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...