Nea Radio

"Kvinner i førersetet":

8. marskomiteen i Stjørdal er i rute

Samarbeid: Renate Bjørshol i Høyre (t.v) og Anja Ristad i SV er svært fornøyde med det tverrpolitiske samarbeidet i 8. marskomiteen i Stjørdal. Foto: Anne Gundersen

8. mars i Stjørdal markeres tverrpolitisk. Tema for arrangementet i 2021 er kvinnelige forbilder og rollemodeller.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– I år har vi bestemt oss for å ha fokus på kvinner i førersetet, sier komitemedlem Renate Bjørshol fra Stjørdal Høyre.

Det kjønnsdelte arbeidslivet vil også bli tema i år.

– Tall fra SSB viser antall kvinner og menn i arbeidsstyrken er omtrent lik. Likevel ser vi at arbeidsmarkedet er kjønnsdelt. Kvinner dominerer i helse- og sosialsektoren, samt i undervisning. Menn dominerer i industri og bygg- og anleggsbransjen, forklarer Bjørshol.

Også når det gjelder deltidsarbeidende er kjønnsskillene tydelige.

– Det er dobbelt så mange kvinner som menn som jobber deltid. Typer stillinger er også delt. Bare en av tre ledere er kvinner, og når det gjelder toppledere er tallet en av fire. I tillegg er en av fire gründere kvinner, mens tallene viser at blant dem som ønsker å etablere egen arbeidsplass så er kvinneandelen 45 %.

Anja Ristad (SV) er stolt av programmet 8. marskomiteen kan legge fram i år.

– Programmet byr på innledere som er kvinnelige toppledere, mellomledere og gründere. Vi har blant annet Katarina Sederholm Hoff, som er leder av det nye helsehuset i Stjørdal. Vi får også besøk av gründer Monika Strømberg som driver Fantasigården sammen med mannen sin og ikke minst har vi Anne Borg, rektor ved NTNU.

Ristad mener det er viktig å vise et bredt spekter.

– Kvinnesak gjelder alle kvinner og vi ønsker å ha et arrangement som favner alle. Derfor er vi også stolte av det tverrpolitiske miljøet vi har her i Stjørdal.

I år blir også Senterpartiet med på 8. mars-laget.

På spørsmål om hva venstresiden i Stjørdal har gjort for å få til samarbeidet på tvers av de politiske skillelinjene, svarer Bjørshol at inkludering er nøkkelen.

– Vi i Høyre har opplevd å bli tatt svært godt i mot og at vi har fått en reell påvirkningskraft på arrangementet.

Menn er også velkomne til 8. mars-markering i Stjørdal.

– Det er faktisk en god del menn som deltar allerede, sier Anja Ristad.

– Tradisjonelt sett så er dette for dem meste menn fra venstresida, men jeg håper jo at også menn fra borgerlig side vil komme til.

Renate Bjørshol ser ikke bort fra at dette vil bli en realitet.

– Jeg opplever at menn i Høyre er opptatt av likestilling. Jeg har aldri opplevd å bli så pushet opp og fram som av menn i Høyre. Derfor ser jeg slett ikke bort fra at også menn fra Høyre vil ønske å delta når vi skal markere den internasjonale kvinnedagen.

Både Ristad og Bjørshol sier at alle innspill mottas med stor takk.

– Vi er interessert i alle stemmer og setter pris på at folk engasjerer seg i saken. Feminisme er for alle, avslutter Anja Ristad.

Hør intervjuet med Anja Ristad og Renate Bjørshol i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...