Nea Radio

Røros Kommune:

76 millioner til beredskap- og responssenter

Oversiktsbilde fra Johann Kjellmark.

Etter en lang prosess som ble startet i 2017 ble det under torsdagens kommunestyremøte vedtatt å bygge nytt beredskap- og responssenter av den lokale entreprenøren Johan Kjellmark AS. Byggetrinn 1 skal stå ferdig i februar 2022.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Bakgrunnen for at prosjektet har blitt forsinket ut fra vedtatt fremdrift er at det hovedsakelig skyldes to forhold.

Økte kostnader

Røros kommune var med i en tilbudsfase på bygging av lokaler for utleie til politiet og så dette i sammenheng med beredskap- og responssenteret. Politiet avlyste konkurransen i siste fase i 2019. Den andre årsaken er at prosjektet ble for stort og omfattende i forhold til det som var forutsatt i økonomiplan. Kommunedirektøren mente derfor det var riktig å ta ned prosjektet og starte på nytt. 
Dette har medført at det har tatt tid og at kostnadene har økt siden oppstarten. I 2017 var prisanslaget på bygget 45 millioner kroner.

Beredskap- og responssenteret er en del av omstillingsarbeidet som foregår i kommunen for å være forberedt på den store økningen i andel eldre kommunen vil få framover.

Samfunnskritisk infrastruktur og bygninger

Beredskap- og responssenteret henger tett sammen med fremtidas omsorgsstruktur samt drift av nødvendig samfunnskritisk infrastruktur og bygninger. I tillegg vil det inneholde brannberedskap. Hovedfunksjonen til Beredskap- og responssenteret er å være en førstelinje og sentral for mottak av alarmer, bygningsovervåkning og støttefunksjon til helse og omsorg. En betydelig funksjon vil være å behovsstyre ressursbruken i de ulike tjenestene gjennom bl.a. velferdsteknologi og bygningsovervåkning med sentralt driftssystem.

I tillegg vil en oppnå gode synergier og fleksibilitet med å samle tjenestene for drift og vedlikehold.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Inndeling av forskjellige soner ved det nye Beredskap og responssenter. Foto: Skjermdump fra Dag Øiens presentasjon

Samler funksjoner

I beredskap- og responssenteret samler Røros kommune følgende funksjoner: - Vaktmestertjenesten - Lager og verksted for hjelpemidler og velferdsteknologi. - Brann, beredskap og forebyggende - Feiing - Uteseksjon og verksted - Røros parkering - Sivilforsvaret - Administrasjon for brann og teknisk drift

Gikk for innstilling

Kommunestyret gikk for innstillingen til kommunedirektøren om at kommunen skal inngå avtale med Kjellmark om å bygge beredskap- og responssenter innenfor vedtatte budsjettramme på 76 millioner kroner, og at kommunedirektøren gis mandat til å utrede hva som skjer videre med det kommunale anlegget i Stamphusveien. Utgangspunktet i innstillingen var at anlegget skulle selges, men i stedet ble det endret i vedtak at Stamphusveien skal til videre utredning om fremtidig innhold og eventuelt salg.

Slipper dagbøter

Byggetrinn 1 skal være ferdig i februar 2022 og dette er også innenfor fristen for dagbøter fra Arbeidstilsynet. Arbeidstilsynet har tidligere varslet om tvangsmulkt for å få fortgang i prosessen med et nytt beredskaps- og responssenter på Røros, da dagens arbeidslokaler ved brannstasjonen ikke er gode nok. Kommunen har fått utsatt fristen for å utbedre lokalene til juni 2022, og disse kravene blir nå innfridd. Byggetrinn 2 er satt til å være ferdigstilt i oktober 2022.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...