Nea Radio

Microflyulykken i Meråker:

71-åring fra Stjørdal omkom i ulykken

Ulykkesflyet: Det var 71 år gamle Åge Bratt, bosatt i Stjørdal som omkom i ulykken med dette mikroflyet fredag ettermiddag. Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Det var 71 år gamle Åge Bratt, bosatt i Stjørdal, som omkom i ulykken med et microfly i Meråker fredag ettermiddag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.07.2020 kl 15:23

Politiet i Trøndelag har lørdag ettermiddag sendt ut en pressemelding der navnet på den omkomne er frigitt i samråd med pårørende. 71-årige Åge Bratt etterlater seg kone og to barn.

Den andre personen som var med i flyet er fortsatt på St. Olavs hospital og hans tilstand betegnes som stabil.

Ulykken

Ulykken skjedde et par hundre meter sør for flyplassen i Stordalen i Meråker, opplyser Trøndelag politidistrikt. Flyet, et microfly av typen Savanna VG, ble funnet kort tid etter av nødetatene.

Det var mannen i 50-årene som kontaktet nødetatene etter ulykken. Han ble senere fraktet til St. Olavs hospital med luftambulanse, men skal ha sluppet unna med lettere skader.

Undersøkelser av Havarikommisjonen

Saken er nå under etterforskning, ifølge politiet.

– Ved siden av de tekniske undersøkelsene, gjennomføres det avhør av vitner som kan bidra med informasjon i saken i løpet av kvelden. Politiet har etablert dialog med Havarikommisjonen for å samordne de videre undersøkelsene i saken, og med mål om å avklare årsaken til flystyrten. Havarikommisjonen kommer til stedet i morgen og skal da undersøke flykroppen nærmere, sier politioverbetjent Annar Sparby i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Nødetatene fikk melding om ulykken klokka 12.58 fredag, ifølge politiet.

– Vi har fått en foreløpig forklaring fra mannen i 50-årene, men skal ta opp en mer grundig forklaring lørdag. Vi har godt håp om å finne årsaken til at ulykken kunne skje, sier Sparby.

Erfarne flygere

Han beskriver de to mennene som erfarne flygere som har tilknytning til en lokal flyklubb. Begge skal være fra området.

– Vi håper å kunne komme med flere opplysninger på lørdag, sier Sparby.

De pårørende er blitt varslet av politiet.

To brødre omkom i en småflyulykke ved den samme flyplassen i november 2018, ifølge Adresseavisen. Havarikommisjonen konkluderte da med at ulykken skyldtes kraftig fallvind.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...