Nea Radio

Korona:

70 ansatte i Ren Røros as får permitteringsvarsel

PERMITTERER 70: Administrerende direktør i Ren Røros, Arnt Sollie. Foto: Ren Røros AS

– For oss teller hvert oppdrag nå, og vi har kapasitet til flere oppdrag innenfor både digitale og elektriske tjenester, film, design, web og intelligent automation, sier administrerende direktør Arnt Sollie.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Onsdag gikk det ut varsel om helt eller delvis permittering av 70 ansatte i totalt fem selskap i konsernet Ren Røros as.

Det er arbeidstakere i Ren Røros El-service as, Ren Røros Digital as, Ren Røros Intelligent Automation as, Ren Røros Frontal as og administrasjonen i Ren Røros as som nå får permitteringsvarsel. Årsaken er en betydelig og brå reduksjon i ordretilgangen på grunn av Korona-utbruddet, samt enkelte arbeidsoppgaver som ikke kan utføres med iverksatte og lovpålagte smitteverntiltak.

Stenger ikke

Ingen av virksomhetene stenger. Kapasiteten reduseres samtidig som selskapene holdes i gang.

– Vi beholder et bredt fagmiljø for å kunne utføre alle oppgaver, og tar vare på de kundene vi har gjennom denne situasjonen. For oss teller hvert oppdrag nå, og vi har kapasitet til flere oppdrag innenfor både digitale og elektriske tjenester, film, design, web og intelligent automation, sier administrerende direktør Arnt Sollie.

Beredskap på strøm og digitale tjenester

Ren Røros as har innført strenge tiltak for å sikre beredskapen på levering av strøm, som er å regne som en kritisk samfunnsfunksjon. Disse tiltakene skal særlig forebygge at ansatte i kraftproduksjon og strømforsyning ikke blir smittet. Det er ingen ansatte i selskapene Ren Røros Strøm as og Røros E-verk Nett as som får permitteringsvarsel.

IKT-sikkerhet og bredbåndsleveranse er også definerte kritiske samfunnsfunksjoner. Undervisning for alle skoleelever, hjemmekontor for mange arbeidstakere og mye digital møtevirksomhet krever en sikker tilgang til internett, og Ren Røros Digital har satt inn ekstra beredskap for dette behovet. Selskapet er også tilgjengelige for digital bistand til både privatpersoner og næringsliv.

Alle ansatte står sammen

Permitteringen omfatter ulike arbeidsgrupper, fra elektrikere til kundebehandlere og filmskapere. Administrerende direktør Arnt Sollie understreker at permitteringer kan bli kalt tilbake på kort varsel dersom oppdragsmengden igjen skulle øke.

– Det er en krevende situasjon, men vi står nå sammen, alle ansatte i selskapet, for å sørge for at vi har arbeidsplasser å gå tilbake til når denne krisa er over, sier han.

Samtidig med permitteringene av mange ansatte går de av lederne i konsernet som ikke permitteres, inn i en ordning med frivillig lønnsreduksjon.

– I den krevende situasjonen både morselskapet og datterselskapene står i nå, vil de av lederne som jobber mye med salg mot bedriftsmarkedet også bli delvis permittert. De lederne som ikke permitteres nå går inn i en frivillig lønnsreduksjon uten å redusere arbeidsplikten deres, sier Sollie.

Varsel om permitteringer er sendt ut i overenstemmelse med tillitsvalgte.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...