Nea Radio

6 884 trøndere har fått forskudd på dagpenger

Navdirektøren er fornøyd med ordninga. Foto: Nav

– Vi er glade for at ordningen fungerer og at folk benytter seg av den sier Nav-direktøren.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Nær 60 prosent av de som har fått forskudd er i alderen 20-39 år, og totalt er det hittil utbetalt 104 millioner kroner i dagpenger i Trøndelag, viser ny statistikk fra NAV.

Ordningen med dagpenger på forskudd kom på plass ettermiddagen 30. mars, og allerede neste dag hadde over 2000 søknader fra ledige trøndere kommet inn.

– Vi er glade for at ordningen fungerer og at folk benytter seg av den. Det er viktig at alle som nå er permitterte eller blitt ledige har en viss økonomisk trygghet, og vi er derfor opptatt av at folk er kjente med denne muligheten, sier direktør i NAV Trøndelag Bente Wold Wigum.

Overvekt av unge mottakere

Blant de som har fått utbetalt forskudd er 2 985 kvinner og 3 899 menn. Blant personer i alderen 20-29 og 30-39 har henholdsvis 1 954 og 2 064 mottatt forskudd på dagpenger. Disse to aldersgruppene utgjør nær 60 prosent av dagpengemottakerne.

– Koronasituasjonen rammer unge arbeidstakere hardere enn de som er eldre. Dette handler blant annet om hvilke bransjer som er rammet, kompetanse og tilknytning til arbeidslivet. Mange av de unge er også nyetablerte i boligmarkedet og har kanskje omsorg for barn, som gjør at økonomien allerede er ganske stram. Behovet for inntektssikring kan derfor være mer presserende, sier Wigum.

Flere tilbake i jobb

Siden nedstengingstiltakene ble iverksatt og fram til 14. april har 29 447 trøndere søkt om dagpenger. Av disse er 26 250 permitterte, og 3 197 ordinære søkere. I landet samlet sett har det kommet inn over 380 000 dagpengesøknader. Omfanget av søknader samt endringer i regelverket gjør at saksbehandlingen vil ta lenger tid enn normalt.

Når det gjelder bransjer er overnattings- og serveringsvirksomhet spesielt hardt rammet. Her har 58 prosent av alle lønnstakere søkt om dagpenger under permittering. Deretter følger privat tjenesteyting der 35 prosent av lønnstakerne er permitterte, innenfor varehandel og motorvognreparasjon er 23 prosent permitterte, og transport og lagring har 21 prosent permitterte.

– For en del bransjer er det svært dramatisk. Men det er noen positive signaler også, for i de siste dagene nå har vi sett at flere tar tilbake ansatte og så smått begynner å starte opp igjen virksomhet. Hvordan utviklingen blir i ukene framover gjenstår likevel å se, sier Wigum.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...