ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ny oppdatering i ettermiddag:

54 i karantene på Røros

Ordfører Isak Veierud Busch. Foto: Per Magne Moan

– Vanskelig å definere smittefaren, mener kriseledelsen i kommunen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.09.2020 kl 17:15

ANNONSE
Annonse

Søndag ettermiddag melder Røros kommune at 54 personer har fått karantene etter smittetilfellene de siste dagene. To personer har fått påvist smitte, med det resultat at Kaffestuggu ble stengt lørdag.

Ikke uventet

– Det er mye folk, men dette viser at vi tar ting på alvor, sier rørosordfører Isak Veierud Busch, og bekrefter at han har gått og ventet på det første smittetilfellet på Røros en stund.

– Slik situasjonen er blitt har det vært et spørsmål om tid. Kriseledelsen i kommunen møttes lørdag og følger situasjonen nøye. Vi setter ikke inn spesielle tiltak nå ut over å fortsette testing og smittesporing om det skulle bli nødvendig.

Han skryter av testkapasiteten på Røros og ikke minst hurtige svar på testene fra laboratoriene ved St. Olavs Hospital.

– Allerede søndag forelå det svar på testene som ble gjort lørdag, sier Veierud Busch.

Moderat smitterisiko

Ordføreren ønsker ikke å utdype relasjonene de 54 nærkontaktene har med de to smittede ut over at det er snakk om arbeidskolleger og familiemedlemmer.

Etter det Nea Radio kjenner til er definisjonen på nærkontakt i følge FHI kontakt innenfor en radius på to meter i 15 minutter.

Smitterisikoen på Røros har gått fra høy til lav de siste dagene og Veierud Busch mener statusen på denne nå er moderat.

Ny oppdatering kl 17

Klokken 17 søndag ettermiddag melder Røros kommune at de i dag har kartlagt og vært i kontakt med alle nærkontaktene til den siste personen som testet positivt.

45 personer er testet i dag, og prøvene er nå sendt til St. Olavs hospital. Disse ventes svar på tidligst mandag.

– Smittefaren er i kveld vanskelig å definere. Vi har nå mange nærkontakter som vi venter svar på. Før vi har fått svar på disse, er det vanskelig å eksakt definere smittesituasjonen i Røros. Men så langt er alle prosedyrer vedrørende smittesporing fulgt, og vi må bare avvente resultatene av testene, melder kommunen.

Nøkkelord

ANNONSE