Nea Radio

Ny oppdatering i ettermiddag:

54 i karantene på Røros

Ordfører Isak Veierud Busch. Foto: Per Magne Moan

– Vanskelig å definere smittefaren, mener kriseledelsen i kommunen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.09.2020 kl 17:15

Søndag ettermiddag melder Røros kommune at 54 personer har fått karantene etter smittetilfellene de siste dagene. To personer har fått påvist smitte, med det resultat at Kaffestuggu ble stengt lørdag.

Ikke uventet

– Det er mye folk, men dette viser at vi tar ting på alvor, sier rørosordfører Isak Veierud Busch, og bekrefter at han har gått og ventet på det første smittetilfellet på Røros en stund.

– Slik situasjonen er blitt har det vært et spørsmål om tid. Kriseledelsen i kommunen møttes lørdag og følger situasjonen nøye. Vi setter ikke inn spesielle tiltak nå ut over å fortsette testing og smittesporing om det skulle bli nødvendig.

Han skryter av testkapasiteten på Røros og ikke minst hurtige svar på testene fra laboratoriene ved St. Olavs Hospital.

– Allerede søndag forelå det svar på testene som ble gjort lørdag, sier Veierud Busch.

Moderat smitterisiko

Ordføreren ønsker ikke å utdype relasjonene de 54 nærkontaktene har med de to smittede ut over at det er snakk om arbeidskolleger og familiemedlemmer.

Etter det Nea Radio kjenner til er definisjonen på nærkontakt i følge FHI kontakt innenfor en radius på to meter i 15 minutter.

Smitterisikoen på Røros har gått fra høy til lav de siste dagene og Veierud Busch mener statusen på denne nå er moderat.

Ny oppdatering kl 17

Klokken 17 søndag ettermiddag melder Røros kommune at de i dag har kartlagt og vært i kontakt med alle nærkontaktene til den siste personen som testet positivt.

45 personer er testet i dag, og prøvene er nå sendt til St. Olavs hospital. Disse ventes svar på tidligst mandag.

– Smittefaren er i kveld vanskelig å definere. Vi har nå mange nærkontakter som vi venter svar på. Før vi har fått svar på disse, er det vanskelig å eksakt definere smittesituasjonen i Røros. Men så langt er alle prosedyrer vedrørende smittesporing fulgt, og vi må bare avvente resultatene av testene, melder kommunen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...