Nea Radio

Drømmestipendet:

445 er nominerte i 2020

DRØMMESTIPEND: Varaordfører i Selbu, Per Røsseth, deler ut "Drømmestipendet" til Jens Aftret Andersen. Til høyre står Bente Smaavik og Victor Borge, som denne gang representerte Norsk Kulturskoleråd. Foto: Wanja Løvø/Arkiv

1,5 millioner kroner skal utdeles til hundre unge kulturutøvere som hver får 15 000 kr.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

OSLO: Straks er det sesongstart for utdeling av Drømmestipendet 2019 – 1,5 millioner kroner skal utdeles til hundre unge kulturutøvere som hver får 15 000 kr samt diplom og mye verdifull heder og synliggjøring.

En av Oslos nominerte er blokkfløytisten Rania Alexandra Juchelka (15). Interessen for blokkfløyta starta da hun fikk undervisning i instrumentet ved kulturskolen i Oslo som åtteåring, og siden den gang har lidenskapen utviklet seg i takt med ferdighetene. – Min store drøm er å holde konserter der jeg både kan hylle blokkfløyta og samtidig inspirere publikum, sier Rania Alexandra.

En av Trøndelags nominerte er Steinar Heide Bø (19) fra Trondheim. Steinars lidenskap for å spille trommer oppsto da han var to år og fikk et lite trommesett i julegave. – Den store drømmen er å kunne leve av musikken, men også å bli en trommeslager som utvikler instrumentet til noe helt nytt ved å skape et lydbilde som ikke har presentert tidligere, sier Steinar.

En av Vestfold og Telemarks nominerte er Renata Cika (18) fra Sandefjord. Renata begynte å danse da hun var åtte år. I dag er hun med i dansegruppa Quick Style Youth, som tok seg til finalen i Norske Talenter. – Nominasjonen har vært en kjempeboost for motivasjonen og selvtilliten, og har virkelig inspirert meg til å gi alt for å realisere drømmen om å bli proff danser, sier Renata.

445 nominerte totalt

I år er 445 unge kunst- og kulturutøvere nominert til Drømmestipendet. Dette er 17. året at stipendet utdeles. Den totale stipendpotten er på 1,5 millioner kroner. Hver av de 100 stipendmottakerne mottar 15 000 kr. Landets kommuner nominerer så mange utøvere de selv ønsker, fordelt på kategorier dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet.

Normalt foregår utdelingene av drømmestipend i mai eller juni. På grunn av koronakrisa vil nok mange av årets utdelinger finne sted senere. Offentliggjørings- og utdelingstidspunktene er det kommunene som har stipendmottakere som bestemmer. Men 25. juni blir det presentert en oversikt med alle årets stipendmottakere – på nettstedet drommestipendet.no.

Viktige kroner – viktig anerkjenning og synliggjøring

Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker de å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. De håper også at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer.

Mottakere av Drømmestipendet er ungdom mellom 13 og 20 år som utøver ulike kulturelle uttrykk. Målet med både nominasjon og stipend er at mottakerne skal få motivasjon til å utvikle seg videre og mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.

Inspirasjon til videre utvikling

– Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd er opptatt av å styrke det kulturelle mangfoldet over hele landet. Vi tror Drømmestipendet bidrar til at talentfulle barn og unge får inspirasjon, verdifull synliggjøring og oppmuntring til å dyrke talentet sitt. Samtidig fokuserer Drømmestipendet viktigheten av ungdom får gode rammer for kunst- og kulturopplæring i hjemkommunen sin, sier prosjektleder Lars Emil Johannessen i Norsk kulturskoleråd.

– Det er veldig gledelig at Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping igjen kan hedre unge kulturtalent over hele landet. Antallet nominerte viser at det spirer og gror godt lokalt på kultursiden. Målet på sikt må være at stipendet skal bidra til et enda større mangfold av unge kunstnere, sier seniorrådgiver Trond Olav Asperud, ansvarlig for Drømmestipendet hos Norsk Tipping.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...