ANNONSE
Annonse
Nea Radio

44 koronasmittede i Trondheim – besøkende på julemarked advares

Foto: Anne Lise Aakervik

Første juledag ble det registrert 44 nye koronasmittede i Trondheim. Kommunen ber deltakere på julemarkedet være ekstra oppmerksomme på symptomer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

44 nye smittetilfeller er 25 flere enn julaften og elleve flere enn snittet de foregående sju dagene. Det ble gjennomført 267 tester.

– En person har moderate symptomer, men er ikke innlagt sykehus. Resten har lette symptomer. Alle barna er i god allmenntilstand, opplyser Trondheim kommune.

37 av de smittede har en kjent nærkontakt, mens fem personer har ukjent smittekilde. To smittede har ikke besvart telefon fra kommunens smittesporingsteam.

– 15 prosent har uavklart smittekilde, noe av dette kan sannsynligvis tilbakeføres til «festmiljø» som det fremdeles er vanskelig å få nok opplysninger fra, skriver kommunen.

Kommunen ber alle som har deltatt på julemarkedet i perioden 17. til 21. desember om å være ekstra oppmerksomme på symptomer. De bes om å ha lav terskel for å teste seg ettersom de kan ha vært i kontakt med en smittet.

4. trinn på Kattem skole er satt i karantene fram til 2. januar.

Også første etasje på Tempe HVS sykehjem er berørt hvor alle beboere og seks ansatte er satt i karantene. Hurtigprøvene var negative, men ny test gjennomføres 2. juledag.

ANNONSE