Nea Radio

Nea Radio

350.000 kroner til Røros Handelsstand

FORNØYD ETTER MØTE: Røros Handelsstand. Foto: Per Magne Moan

Trøndelag fylkeskommune har innvilget en søknad fra Røros Handelsstandsforening og vil nå sammen med Rørosregionen Næringshage utvikle den lokale handelen på Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Detaljhandelen er i voldsom endring. Ny teknologi, økt konkurranse fra utlandet og kundenes krav til opplevelser og kundeservice tvinger fram endringer i detaljhandelens tradisjonelle og etablerte forretningsmodeller, heter det i søknaden Rørosregionen Næringshage og Røros Handelsstandsforening sendte til fylkeskommunen tidligere i år. Nå er søknaden innvilget.

Det sier Sigrid Jansen fra Rørosregionen Næringshage, Tirsdag kveld informerte hun medlemmene i handelsstanden om gladmeldinga fra fylket.

Innovasjon i handelsnæring

– Å få innvilget midler til et innovasjonsprosjekt i handelsnæringen er ikke hverdagskost. Tradisjonelt sett har hverken Innovasjon Norge eller andre virkemidler vært tilgjengelig for tradisjonell handelsnæring. Men nå har altså handelsstanden på Røros klart det. Kr 350.000,- i fylkeskommunale midler vil komme godt med i utviklingen av lokal handel fram mot 2020, sier Jansen.

– Mange norske butikker vil ikke klare det taktskiftet vi er inne i nå. Når netthandelen overtar stadig større markedsandeler og store internasjonale aktører som Amazon flytter innenfor de norske tollbarrierene, står lokale forretninger i fare for å forsvinne helt, sier hun.

Samarbeid skal gi suksess

Handelsnæringen på Røros har latt seg inspirere både av Rørosmat og den nye industriklyngen på Røros.

Liv Grådal er leder i Røros Handelsstandsforening og mener lokalmatprodusentene har vist at samarbeid er nøkkelen til å lykkes.

– Vi har mye å være stolte av med et variert og levende tilbud av lokale butikker. Nå skal vi utvikle oss videre!

Rethink. Restart. Retail. Røros.

Gjennom prosjektet, som har fått navnet Rethink. Restart. Retail. Røros., vil butikkene på Røros utvikle seg videre og vise vei for lokal handel i resten av fylket. De lokale butikkene vil møte den internasjonale konkurransen fra de internasjonale nettgigantene gjennom å skape nye og spennende handleopplevelser i møtet mellom det virkelige og det digitale livet.

Prosjektet skal utvikle og utforske tradisjonelle forretningsmodeller innen handelen ved hjelp av ny digital teknologi. Og ikke minst bygge en handelsnæring hvor særegenhet, høy kompetanse og kunderservice i verdensklasse står sentralt, forteller jansen.

Oppstart av prosjektet er oktober 2018, og prosjektet går ut 2020. Prosjektledelsen ligger hos Rørosregionen Næringshage as, og vil bli ivaretatt av Olin Steinsvik og Sigrid M. Jansen.

Hør intervju med Sigrid Jansen og Liv Grådal her:

Liv Grådal (til venstre) og Sigrid Jansen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Stanset med usikret last i Selbu

Stanset med usikret last i Selbu

En bilfører er anmeldt for å kjøre med usikret last. Føreren hadde heller ikke førerkort for henger.

Brann i boligkompleks i Stjørdal sentrum

Brann i boligkompleks i Stjørdal sentrum

Politiet utelukker ikke ildspåsettelse

Politiet utelukker ikke at brannen som brøt ut i et boligkompleks i Stjørdal sentrum i morgentimene kan være påsatt. Brannvesenet har nå kontroll.

Billigere og bedre utvalg i Sverige

Billigere og bedre utvalg i Sverige

Vareutvalget er bedre og prisene lavere i svenske dagligvarebutikker, men utvalget av varer vokser raskere i Norge. Det viser en ny rapport som har kartlagt både utvalg og prisnivå i dagligvaremarkedet.

- Ikke gå i sporet!

- Ikke gå i sporet!

Årlig registreres flere nesten-påkjørsler av fiskere som går i jernbanesporet i Gauldalen. - Vi har ingen å miste, så vi ber om at dere tar dette på alvor og tar vare på egen sikkerhet, sier Torstein Rognes, daglig leder i Gaula Elveeierlag.

Enda en bjørn skutt i Selbu

Enda en bjørn skutt i Selbu

En hannbjørn på 71 kg ble skutt ved Slindvatnet i Selbu torsdag ettermiddag. Det er den andre denne uka.

Verdens vakreste sjøreise?

Verdens vakreste sjøreise?

Hurtigruten langs Lofoten? Prøv heller Essand 4 på Essand og Nesjøen!

Siste nytt i Røros/Holtålen Vis flere

Han leder musikken

Han leder musikken

Det er ingen hvem som helst som er musikalsk leder når årets utgave av Elden går av stabelen, men noe sitter nok fortsatt i fingrene etter fjoråret.

Ferie med mening

Ferie med mening

Ferie med mening arrangeres ved Unicare Røros for aller første gang, og torsdag mottok de en fin gave fra Luftkrigsskolen.

I aksjon på Slegghaugan for 25. gang

I aksjon på Slegghaugan for 25. gang

Det er omtrent 300 år siden de 10 000 svenske soldatene med general Armfeldt i spissen ble sendt mot Trondheim for å ta over Norge. Den gang ble et hundretall av soldatene sendt til Røros, og historien utspiller seg også i år igjen på Slegghaugan når den 25. utgaven av Elden settes opp.

Hvem savner denne?

Hvem savner denne?

Hund funnet ved Øyungsveien

Unge holtålinger – kommunens framtid

Unge holtålinger – kommunens framtid

Leserbrev fra ungdomskandidater i Holtålen Ap.

Hærverk på politibil på Røros

Hærverk på politibil på Røros

Nå vil politiet ha tips fra publikum.

Siste med #NyheterVis flere

Stanset med usikret last i Selbu

Stanset med usikret last i Selbu

En bilfører er anmeldt for å kjøre med usikret last. Føreren hadde heller ikke førerkort for henger.

Brann i boligkompleks i Stjørdal sentrum

Brann i boligkompleks i Stjørdal sentrum

Politiet utelukker ikke ildspåsettelse

Politiet utelukker ikke at brannen som brøt ut i et boligkompleks i Stjørdal sentrum i morgentimene kan være påsatt. Brannvesenet har nå kontroll.

Bjørnejegere skjøt hund

Bjørnejegere skjøt hund

Uhell førte til at en hund som deltok i bjørnejakta i Selbu denne uken ble skutt og drept.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...