Nea Radio

Påska:

34 prosent vekst i Sylan

ØKNING: Alle TT-hyttene hadde økning i besøket denne påska. Bilde fra Storerikvollen mot Sylmassivet. Foto: Anette Berglund

TT-hyttene i Sylan har hatt ei økning fra fjoråret på 34 prosent. Schulzhytta er «vinneren», der besøket er doblet fra i fjor. Storerikvollen økte med 34 prosent. Nedalshytta øker med 5 prosent i antall overnattinger, men har enorm økning i dagsbesøket.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Vi har nettopp lagt bak oss ei påske som kommer til å gå over i historien som en av de flotteste i manns minne, med strålende vær og føreforhold både i marka og i fjellet. Vertskapet på TTs betjente hytter melder om godt besøk både av dagsturister og overnattingsgjester. Nå håper vi at ikke alle henger skiene opp i garasjen, men ser mulighetene for fantastiske vårskiturer. Det er nå det blir virkelig fint, med gode sjanser for solrike og milde dager på fjellet. Er vi heldige, holder skiføret i flere uker til, sier en svært godt påskefornøyd daglig leder i Trondhjems Turistforening (TT), Frode Støre Bergrem.

Schultzhytta "vinneren" i prosent

- I Sylan er det en flott økning fra fjoråret på 34 prosent. Schulzhytta er «vinneren», der besøket er doblet fra i fjor. Også på Storerikvollen er det stor økning på 34 prosent. Nedalshytta øker med 5 prosent, men der er til gjengjeld dagsbesøket svært stort, som følge av at det i år et kjørt skispor fra Stugudalen, sier Frode Støre Bergrem til Nea Radio.

Godt påskevær

Det flotte været har nok påvirket lengden på folks turer. Også de andre hyttene med oppkjørte skispor, Gjevilvasshytta, Jøldalshytta og Schulzhytta opplever et stort dagsbesøk, og det er ikke få vafler som går med i løpet av en slik påske. Besøket i Trollheimen øker også. Det er 6 prosent flere gjester der i forhold til året før. Trollheimshytta øker mest med 13 prosent, Gjevilvasshytta med 8 prosent og Jøldalshytta med 1 prosent.

Rønningen i Trondheims-marka melder også om stor utfart i marka med «søndagsbesøk» nesten hver dag.

- Nedalshytta har hatt ei enorm økning i dagsbesøket, forteller vertinne Turid Strickert.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...