ANNONSE
Annonse

Påska: 34 prosent vekst i Sylan

ØKNING: Alle TT-hyttene hadde økning i besøket denne påska. Bilde fra Storerikvollen mot Sylmassivet. Foto: Anette Berglund

TT-hyttene i Sylan har hatt ei økning fra fjoråret på 34 prosent. Schulzhytta er «vinneren», der besøket er doblet fra i fjor. Storerikvollen økte med 34 prosent. Nedalshytta øker med 5 prosent i antall overnattinger, men har enorm økning i dagsbesøket.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Vi har nettopp lagt bak oss ei påske som kommer til å gå over i historien som en av de flotteste i manns minne, med strålende vær og føreforhold både i marka og i fjellet. Vertskapet på TTs betjente hytter melder om godt besøk både av dagsturister og overnattingsgjester. Nå håper vi at ikke alle henger skiene opp i garasjen, men ser mulighetene for fantastiske vårskiturer. Det er nå det blir virkelig fint, med gode sjanser for solrike og milde dager på fjellet. Er vi heldige, holder skiføret i flere uker til, sier en svært godt påskefornøyd daglig leder i Trondhjems Turistforening (TT), Frode Støre Bergrem.

Schultzhytta "vinneren" i prosent

- I Sylan er det en flott økning fra fjoråret på 34 prosent. Schulzhytta er «vinneren», der besøket er doblet fra i fjor. Også på Storerikvollen er det stor økning på 34 prosent. Nedalshytta øker med 5 prosent, men der er til gjengjeld dagsbesøket svært stort, som følge av at det i år et kjørt skispor fra Stugudalen, sier Frode Støre Bergrem til Nea Radio.

Godt påskevær

Det flotte været har nok påvirket lengden på folks turer. Også de andre hyttene med oppkjørte skispor, Gjevilvasshytta, Jøldalshytta og Schulzhytta opplever et stort dagsbesøk, og det er ikke få vafler som går med i løpet av en slik påske. Besøket i Trollheimen øker også. Det er 6 prosent flere gjester der i forhold til året før. Trollheimshytta øker mest med 13 prosent, Gjevilvasshytta med 8 prosent og Jøldalshytta med 1 prosent.

Rønningen i Trondheims-marka melder også om stor utfart i marka med «søndagsbesøk» nesten hver dag.

- Nedalshytta har hatt ei enorm økning i dagsbesøket, forteller vertinne Turid Strickert.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Litauisk vogntog står fast i Tydal - Bilberging på gang

Litauisk vogntog står fast i Tydal - Bilberging på gang

Har delvis sperret fylkesvei 705 siden onsdag ettermiddag - Ingen tar sjansen på å hjelpe.

Stjørdal AP klar med styret

Stjørdal AP klar med styret

I går kveld ble det avgjort at Sissel Helene Bakken blir sittende som leder i Stjørdal Arbeiderparti.

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten i Nea Radio denne uka er Martin Eriksson.

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Melkeproduksjonen reduseres i kyst- og bynære kommuner – og øker ellers i fylket. I Stjørdal er melkeproduksjonen halvert siden 1998.

Håkon Einarsve fra	Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ble i helga valgt til ny leder i Trøndelag AUF. Emilie Græsli fra Tydal ble valgt til 1. nestleder og Helene Wean fra Hommelvik ble 2. nestleder. Trøndelag AUF er det største fylkeslaget i Norges største ungdomsorganisasjon.

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet er bekymret for konsekvensene av nasjonal ramme for vindkraft på land.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE