Nea Radio

Nea Radio

31 naturområder i Sør-Trøndelag på europeisk verneliste

Forollhogna er kommet inn på den europeiske vernelista Emerald Network. Foto: Jan Ove Nesvold.

31 sør-trønderske naturområder er kommet inn på den europeiske vernelista Emerald Network. Dette er et europeisk nettverk av områder for å bevare naturtyper og ville dyr og planter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I følge Miljødirektoratets nettside ble vedtaket gjort på det 37. partsmøtet for Bernkonvensjonen, etter forslag fra Klima- og miljødepartementet.

Totalt kom 568 norske naturområder med i Emerald Network, 31 av de ligger i Sør-Trøndelag.

Hva er Emerald Network?

Emerald Network omfatter arter og naturtyper som trenger spesiell beskyttelse i Europa. Områdene strekker seg fra Russland, vest for Ural, i hele Europa til deler av Nord-Afrika. 51 europeiske land deltar ved at de har bundet seg til Bernkonvensjonen.

To resolusjoner under Bernkonvensjonen omhandler de naturtypene og artene som landene er forpliktet til å beskytte. Hvert land må avklare hvilke av artene og naturtypene som er relevante for eget land. Så må de bli enige med Bernkonvensjonen om hvilke områder som trengs, for å regne nettverket som godt nok for hver enkelt art og naturtype.

Bidrar til bedre beskyttelse av 36 arter i Norge

Vedtaket om de norske naturområdene innebærer bedre beskyttelse av 36 arter i Europa under ett. Fem av artene er truet på Norsk rødliste for arter (fra 2015). Disse er sivhauk, hauksanger, oter, snøfrytle og korshesterumpe (Miljødirektoratet). Det norske ansvaret gjelder samlet sett for omlag 135 arter og 50 naturtyper.

31 områder i Sør-Trøndelag

Froan
Grandefjæra
Kråkvågsvaet
Forollhogna med seterdalene
Havmyran
Været
Eidsvatnet
Skarvan og Roltdalen
Dovrefjell-Sunndalsfjella, Knutshø og tilliggende landskapsvernområder
Trollheimen
Gaulosen og Leinøra
Fitjan og Låen
Hildremsvatnet
Bymarka
Buholman
Måøyan
Melstein
Stråsjøen-Prestøyan
Litlbumyran
Slettestjønna
Momyra
Grønningsbukta
Strømmen
Henfallet
Vinnstormyra
Granøyen
Gammelelva
Rauberga
Lauglolia
Rønningen
Grytdalen

(Kilde: Fylkesmannen i Sør-Trøndelag)

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...