Nea Radio

Pressemelding:

277 færre arbeidssøkere siste uke

277 færre arbeidssøkere siste uke i Trøndelag Foto: Marit Langseth

Den siste uken har det blitt 174 færre helt ledige og 103 færre delvis ledige i Trøndelag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I uke 41 er til sammen 6 705 personer helt ledige i Trøndelag. Det tilsvarer 2,7 prosent av arbeidsstyrken, en nedgang fra 2,8 prosent forrige uke. 5 943 er delvis ledige (2,4 prosent) og 797 er arbeidssøkere i tiltak (0,3 prosent).

Av de helt ledige er 2 185 under 30 år, som gir en nedgang på 96 personer den siste uken. Aldersgruppen mellom 20-24 år har den høyeste andelen helt ledige (3,8 prosent, og har også aller høyest andel ledige blant menn (4,3 prosent). I tillegg er 1 458 under 30 år delvis ledige, 22 færre enn forrige uke.

Antallet permitterte har gått ned med 239 personer siden sist uke. Av de ledige er det nå 3 856 permitterte, hvorav 1 385 er helt permitterte og 2 464 delvis permitterte. Til sammen er 1,5 prosent av arbeidsstyrken permittert.

Det er flest helt ledige med yrkesbakgrunn fra reiseliv og transport (906). Her har antallet holdt seg stabilt de siste ukene. Butikk- og salgsarbeid (777) og industriarbeid (760) har hatt nedgang i helt ledige sammenliknet med forrige uke, skriver NAV i en pressemelding.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...