Nea Radio

25 kvinner fra fem land samlet på Røros for lederutvikling

Eli Prøsch er med i Røros soroptimistklubb, som er med på å legge til rette for arrangementet Soroptimist Nordic Leadership Academy. Foto: Marit Langseth

I uka som kommer er 25 unge kvinner fra Norge, Sverige, Danmark, Island og Finland samlet på Røros for Soroptimist Nordic Leadership Academy.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Soroptimist kan oversettes med «det beste for kvinner», forteller Eli Prøsch fra Røros soroptimistklubb.

– Så vi jobber for det beste for kvinner og jenter.

Røros soroptimistklubb er med på å legge til rette for arrangementet Soroptimist Nordic Leadership Academy, som foregår ved Røros rehabiliteringssenter denne uka.

– Dette er lederutvikling for unge kvinner. Det går på rundgang mellom de fem nordiske landene, og i år er det norgesunionen som arrangerer det, forteller Prøsch.

Hvert land plukker ut fem kandidater

Hvert land plukker ut fem kandidater som fyller kriterier som er satt for deltakelse.

– Jeg vet ikke akkurat hvilke kriterier det er, men de ser nok på utdannelse, hvor de er i utdannelsesløpet, om de har noen mål og drømmer, kanskje, sier Prøsch.

Kvinnene må være mellom 18 og 30 år, og inntil 50 prosent av plassene skal gå til de med innvandrerbakgrunn.

– Er det viktig at det kun er kvinner?

– I denne sammenhengen er det det. Vi jobber for at utdannelse for jenter skal stå i fokus. Vi mener det på verdensbasis har mye å si for fred og fordragelighet mellom folk.

Skal gi dem mer tro på seg selv

Programmet til deltakerne er fylt med foredrag, guiding og yogatrening, forteller Prøsch.

– Det er et ganske stramt program. De begynner tidlig om morgenen og slutter sent på kvelden. Det er alle mulige slags foredragsholdere, men det er ledelse det går på først og fremst.

– Hva er hensikten med arrangementet?

– Det er at jentene skal få mest mulig grunnlag for å velge yrkesretning, få mer tro på seg selv, og bli mer sikker på hva de skal og ikke skal.

– Og bli gode ledere?

– Kanskje. Det er ikke sikkert at alle blir det og det er vel ikke det som er målet, men at de skal tørre å ta utfordringer.

Hør mer om Soroptimist Nordic Leadership Academy:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...