Nea Radio

244 færre arbeidssøkere sist uke

Tirsdag denne uken var det registrert 14 251 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak i Trøndelag. Dette er 244 færre enn forrige uke.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Nedgangen i antallet arbeidssøkere registrert hos NAV fortsetter. Den siste uka ser vi at antall helt og delvis ledige har gått ned med henholdsvis 211 og 61 personer, mens antall arbeidssøkere på tiltak har økt med 28 personer. Gode målrettede tiltak som gjør at arbeidssøkere kvalifiserer seg til ledige jobber er høyt prioritert hos NAV nå, sier direktør i NAV Trøndelag, Bente Wold Wigum.

Av de som nå står registrert som arbeidssøkere ble 452 nyregistrert som arbeidssøkere sist uke.

Flere tilbake i reiseliv og transport

– Når det gjelder yrkesbakgrunn, er det en er økning av helt ledige i yrkesgruppen industriarbeid, her er det 28 flere ledige sammenlignet med forrige uke. Størst reduksjon i antall helt ledige finner vi i yrkesgruppene reiseliv og transport med 44 færre, bygg og anlegg 38 færre og undervisning 31 færre. Det er også innenfor reiseliv og transport vi finner størst reduksjon av delvis ledige, her er det 24 færre delvis ledige sammenlignet med forrige uke, sier Wigum.

Antall ledige og permitterte går ned

7 276 personer er registrert som helt ledige i Trøndelag, ifølge foreløpige tall. Dette utgjør 2,9 prosent av styrken. Bruttoledigheten, som er summen av antallet helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, var på 8029 eller 3,2 prosent av arbeidsstyrken.

I tillegg var 6 222 personer registrert som delvis arbeidsledige i Trøndelag, noe som utgjør 2,5 prosent av arbeidsstyrken. Totalt var dermed 14 251 personer, som tilsvarer 6,1 prosent av arbeidsstyrken, registrert som arbeidssøkere i Trøndelag.

Antall av helt og delvis ledige som er permittert har en nedgang fra forrige uke på 313 personer. 23 prosent av helt ledige og 54 prosent av delvis ledige er permittert.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...