Nea Radio

Malvik AP:

22. juli-markering i Hommelvik

Leder i Malvik Arbeiderparti, Turid Eidem Olsen og Kristine Holden, leder i Hommelvik AUF, foran "22.juli minnesmerket" ved Hommelvik kirke. Foto: Privat

Torsdag 22. juli markeres det at det er ti år siden de grusomme angrepene i regjeringskvartalet og på Utøya, der 77 mennesker mistet livet. I Malvik vil dagen markeres på flere vis.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.07.2021 kl 00:40

I en pressemelding forteller Malvik AP at kirkeklokkene vil ringe i både Hommelvik og Malvik kirke, i Mostadmark kapell og på Saksvikkorsen klokka 12 denne dagen. Hommelvik kirke vil holde åpent fra klokka 15-18 og der vil det være mulig å treffe andre, snakke med prost Jon Henrik Gulbrandsen, tenne lys og lytte til pianomusikk, opplyser leder i Malvik Arbeiderparti, Turid Eidem Olsen.

-I samme tidsrom vil også Hommelvik bibliotek være åpent. I anledning tiårsmarkeringen finnes en egen utstilling med relevant lesestoff, utklippsbøker fra tiden etter 22. juli og kunstverk laget av den lokale kunstneren Bjørg Eigard. I tillegg har elever fra Malvik videregående bidratt med aktuelle og tankevekkende tekster om utenforskap og ytringsfrihet.

Olsen mener 22. juli vil bli markert med en verdig markering også i år.

-Klokka 16 samles vi ved minnesmerket i Hommelvik der leder i Hommelvik AUF, Kristine Holden, og varaordfører i Malvik kommune, Ole Herman Sveian, er invitert til å holde appeller. Sammen med Lise Anna Øwre vil Martin Mulholland stå for de kulturelle innslagene denne dagen.

Kristine Holden ser frem til minnemarkeringen førstkommende torsdag.

- I tiden etter 22. juli lovte vi hverandre å aldri glemme. Derfor er det fremdeles viktig at vi minnes de vi mistet denne dagen, og står sammen om de verdiene som ble angrepet. Samtidig er det viktig at vi tar et oppgjør med holdningene som drepte 77 mennesker 22. juli 2011. En slik minnemarkering er en fin måte å gjøre nettopp det på, mener AUF-lederen.

I og med at det i år er 10 år siden terrorangrepene i regjeringskvartalet og på Utøya, ble det naturlig at kommunen tok en større rolle i planleggingen og gjennomføringen av markeringen.

- Vi har siden april i år hatt god dialog med AUF, Arbeiderpartiet, Støttegruppen etter 22. juli og kommunen. Det ble avklart at man ønsket å beholde den tradisjonelle markeringen slik den har vært tidligere år, da dette oppleves som et verdig arrangement samtidig som terskelen for å delta er lav, sier SLT-koordinator i Malvik kommune, Trude Bekkavik.

Kommunen vil i år legge til rette for en digital overføring av arrangementet på kommunens Facebook-side, slik at de som ikke har mulighet til å delta også kan overvære minnemarkeringen.

I arrangementkomitéen sitter Turid Eidem Olsen, Kristine Holden, Kjersti Garnes Overvik og Kristin Nybrodahl.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...