Nea Radio

Nea Radio

– 22,8 millioner mer til Stjørdal

Morten Harper, Stjørdal SV og fjerdekandidat i Nord-Trøndelag ved stortingsvalget. Foto: Privat

SV ønsker en kraftig styrking av kommuneøkonomien.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

LESERBREV:

Enten du bor i Stjørdal, Meråker, Malvik – eller et annet sted, for den del – er det kommunen som står for mange av de viktige tjenestene du trenger i løpet av livet. Samtidig ser vi at kommunene sliter med pressede budsjetter.
SV ønsker en kraftig styrking av økonomien i kommunene for å få et best mulig velferdstilbud til alle. Derfor har SV i kommunebudsjettet for 2018 prioritert 5,1 milliarder kroner mer til kommunene enn regjeringen gjør.

Flere lærere

SV satser på flere lærere i skolen, flere opptak og lavere maksimalpris i barnehagene, økt bemanning i eldreomsorgen og satsning på rehabilitering og psykisk helsevern gjennom kommunene. Da trenger kommunene mer penger, og det kan SV gi kommunene fordi vi ikke vil gi enda mer skattelette til personer som har svært god råd.
Styrkingen av kommunebudsjettet betyr flere millioner ekstra til kommunene i Værnesregionen. Stjørdal ville med SVs budsjett fått 22,8 millioner kroner mer å rutte med neste år enn med Høyre/Frp-regjeringen. Meråker ville fått 2,5 millioner kroner ekstra og Malvik 13,4 millioner kroner.

Likt tilbud for alle

For Stjørdal innebærer det at vi for eksempel kunne hatt over 20 flere lærere i grunnskolen, eller enda flere sykepleiere i omsorgstjenestene. Der regjeringen ikke vil legge pengene på bordet for en bedre eldreomsorg, setter SV eldre før skattekutt til de rikeste.
Flere penger til kommunene skal også gi et løft for miljøinnsats og klimaarbeid. Det er tiltak for å kutte utslipp, som satsning på kollektivtrafikk i fylkeskommunene. Og det er å gjøre kommunene bedre i stand til å håndtere klimaendringer, blant annet med de økte nedbørsmengdene som forventes.
For SV er målet klart: Kommunene må ha en sterk økonomi slik at alle som bor i Norge får det samme tilbudet uansett hvor de bor.

Morten Harper
Stjørdal SV og fjerdekandidat i Nord-Trøndelag ved stortingsvalget

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...