ANNONSE
Annonse
Nea Radio

20.000 tonn for andre

20.000 TONN: TINE kjører nå varer for over 130 småprodusenter i hele Norge. Foto: TINE

TINE kjører årlig 20.000 tonn for andre produsenter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det er ikke bare meierivarer på TINE sine melkebiler. TINE kjører varer for over 130 små og store produsenter over hele landet. I 12 år har Rørosmat distribuert sine varer med TINEs biler. Rørosmat feirer 20-årsjubileum i år. På de 20 åra har de oppnådd en verdiskapning i sitt nettverk på ca. 165 årsverk. Denne utviklingen hadde de ikke fått til uten samarbeidet med TINE om distribusjon, sier de.

Totalt distribuerer TINE varer for over 130 andre produsenter, noen små og noen store. Pr. år er det snakk om 900.000 kolli og 20.000 tonn.

Rørosmat 20 år

Kristine Bendixvold er daglig leder i Rørosmat. I år feirer Rørosmat 20-årsjubileum, og avtalen med TINE inngikk de i 2007. Hun sier at samarbeidet med TINE har vært avgjørende for utviklingen i klynga. Flere av produsentene i klynga selger varer i hele landet, og da er de avhengig av en nasjonal distributør for å få varene ut.

Landsdekkende distribusjon gir muligheter for økt lokal verdiskapning

Dette er en virksomhet som TINE ønsker å satse enda sterkere på. Vi har en velfungerende ferskvaredistribusjon og derfor kan vi tilby distribusjon med nasjonal dekning. Det er både lønnsomt og miljøvennlig å fylle opp bilene mest mulig.

- Vi ønsker å hjelpe de små produsentene, og ikke minst de som ønsker å starte opp, til å kunne nå en stor kundemasse og på den måten skape et bærekraftig grunnlag for deres forretningside. Produsentene holder gjerne til i distriktene, og derfor passer dette godt sammen med vår virksomhet, sier Karianne Andersen i TINE Distribusjon.

Tre ulike transportopplegg

TINE har tre ulike transportopplegg. Noen ganger henter vi varene hos produsentene og tar de inn til våre meieri, noen ganger leverer produsentene varene sine selv på meieriet, og andre ganger leverer de inn varene til nærmeste butikk slik at vi plukker dem opp når vi er der med våre varer. Deretter pakker vi varene og kjører ut. Noe blir distribuert lokalt, mens andre varer blir sendt på vår mellomtransport til andre meierier for nasjonal distribusjon.

Nøkkelord

ANNONSE