ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Smitten brer om seg igjen:

To smittetilfeller på Stjørdal – advarer også mot festing

Tor Jakob Reitan er kommunedirektør i Stjørdal. Foto: Skjermbilde

Det ble kun 44 dager på rad uten smitte på Stjørdal fordi på den 45 dagen ble denne gode trenden brutt. - Stjørdal kommune har i dag dessverre fått meldt to positive tilfeller. Da er vi i gang igjen, og vi er klare for å følge opp aktivt fremover, sier kommunedirektøren.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.03.2021 kl 22:21

ANNONSE
Annonse

- Ett tilfelle gjelder innreise fra utland og vedkommende er i sikker karantene, den har vi kontroll på, sier kommunedirektør Tor Jakob Reitan.

- Det andre tilfellet er mere usikkert fordi dette er lokalt. Kommuneoverlege og hans team sporer nå aktivt etter mulig kilde - nærkontakter er satt i karantene og de er testet. Vi har ventet i hele kveld på de endelige svarene, fordi disse kan gi oss viktig kunnskap om mulig kilde. Svarene har ikke kommet ennå men vi velger å gå ut med info bredt nå for å være åpen om situasjonen.

Vi vet derfor foreløpig ikke om vi står inne i et utbrudd, eller om dette er en start på et utbrudd, sier Reitan

Påskefesting er svært uheldig men det foregår – det må unngås

- Våre undersøkelser i dag viser at det er avholdt en privat fest med 12-14 deltakere på lørdag. Det er svært uheldig og klanderverdig i den situasjonen Norge er i dag. Men vi understreker at det er usikkert om denne unødvendige festen er relevant for smittesituasjonen vi har nå, avslutter Reitan.

Nøkkelord

ANNONSE